Stenen verzamelen met quad of ATV

24 augustus 2022

Stenen in de grond veroorzaken vaak schade aan machines. Daarom kan het voor streken waar veel stenen in de grondzitten zinvol zijn om na het bewerken van het terrein de stenen die bovenaan liggen op te rapen. Om dat werk te verlichten heeft de Deense Sören Vestergaard een eigen stenenverzamelaar voor quad of ATV ontwikkeld. […]

Stenen in de grond veroorzaken vaak schade aan machines. Daarom kan het voor streken waar veel stenen in de grondzitten zinvol zijn om na het bewerken van het terrein de stenen die bovenaan liggen op te rapen.

Om dat werk te verlichten heeft de Deense Sören Vestergaard een eigen stenenverzamelaar voor quad of ATV ontwikkeld. De machine is gegalvaniseerd, heeft een opgebouwde benzinemotor en wordt hydraulisch bediend. Door gebruik te maken van een zwenkdissel loopt de machine naast het trekkende voertuig. Ze verzamelt stenen van 6 tot 50 cm diameter. De speciaal ontwikkelde opname-eenheid werkt met een soort haspel die zelfs stenen kan oppikken die half in de bodem steken. De stenen komen in een verzamelbak die hydraulisch kan uitkipppen. Het voordeel van dit systeem is het lage gewicht, een hogere werksnelheid en het feit dat één persoon volstaat om dit werk te klaren.

Ook interessant voor jou