GTP is ontstaan als…

GreenTechPower, helps you grow your business

Deze slogan dekt twee ladingen: je eigen zaak laten groeien, met de nadruk op groeien dat dan op zijn beurt refereert naar het groen dat ook steeds in groei is.

Wij, dat zijn Christophe Daemen en Peter Menten, kregen in 2008 de indirecte vraag om met een magazine te starten. We maakten al samen het landbouwmagazine De Loonwerker in opdracht van een andere uitgever. Doordat de vraag van buitenaf kwam hebben we schoorvoetend een magazine voor de groensector opgestart: GreenTechPower en zijn dit in eigen beheer gaan uitgeven.

De groensector verenigen

Het was in 2008 ons opzet om de doelgroep te verenigen. We wilden een actueel en technisch magazine maken voor de tuinaannemer, de openbare besturen, beheerders van sportvelden en golfterreinen, het onderwijs in de groensector, de bosbouwer en de aannemer van kleine bestratingswerken. Al wie in deze sectoren professioneel actief is, was potentieel voor ons nieuw project en zou GreenTechPower in de bus krijgen. We wilden het magazine bij de doelgroep brengen door het te financieren met advertenties. Wie de sector genegen is, maar geen btw.nr heeft kon het magazine tegen kostprijs toegestuurd krijgen.

Het eerste nummer werd uitgebracht n.a.v. Demo Groen in 2008.

Wie zijn wij?

We zijn opgegroeid in het landbouwloonwerk en zijn langs die weg vertrouwd met mechanisatie en de link naar de natuur. We weten dus waarover we schrijven en hebben als uitgeverij niet de ambitie om verschillende magazinetitels te verzamelen. Onze missie is om een platform voor de groensector te zijn en van daaruit die dingen te brengen waar de sector mee te maken krijgt. Omdat we zelf mee actief zijn in de sector kennen we ook de noden en mogelijkheden.

Wij willen techniek en natuur met elkaar verbinden: we zijn willen een platform van dialoog zijn, waarop vanuit verschillende invalshoeken naar dingen kan worden gekeken. Ook op technisch vlak. Wij durven tegen de stroom ingaan, want pas daar ontstaan nieuwe dingen. Wij kunnen ons vergissen en van daaruit nieuwe inzichten opdoen. Dat is het leven; dat is hoe wij erin staan.

Natuur en techniek

De hoofdmoot van ons magazine is techniek gekoppeld aan de natuur. Wij willen onze mening niet opdringen, maar durven wel vragen stellen. Dat is de enige manier om neutraal naar de wereld te kijken.

In de snelle tijd waarin we nu leven (of geleefd worden) komt het erop aan om door de bomen het bos te blijven zien.

Hoe is GreenTechPower geëvolueerd?

In 2020 kwam Helena ons team versterken als digital marketing manager en kreeg ons magazine een modern online gezicht. In de afgelopen jaren is het online magazine een sterke interactieve speler voor de groensector geworden.

Ons redactieteam heeft zich over de voorbije jaren uitgebreid met onafhankelijke freelancers die de sector door en door kennen en dus weten waarover ze het hebben.

De redactie