Creëer zelf de meerwaarde en maak het nazicht van robotmaaiers rendabel!

26 juli 2021

Deze periode draaien de robotmaaiers lange dagen. Met de neerslag die de voorbije lente gevallen is, groeit het gras als nooit tevoren. Dit betekent dat de maaiers overuren draaien en meer slijtage maken. Op vlak van onderhoud mogen we als machinedealer nu al stilaan uitkijken om dit goed te plannen omdat er aardig wat robotmaaiers […]

Deze periode draaien de robotmaaiers lange dagen. Met de neerslag die de voorbije lente gevallen is, groeit het gras als nooit tevoren. Dit betekent dat de maaiers overuren draaien en meer slijtage maken. Op vlak van onderhoud mogen we als machinedealer nu al stilaan uitkijken om dit goed te plannen omdat er aardig wat robotmaaiers verkocht werden de laatste jaren betekent het onderhoud van deze machines een extra omzet in de werkplaats.

Hoe kunnen we de klant meer bieden dan wat hij verwacht?

Stel je voor: je klant komt zijn robotmaaier terughalen van winternazicht, je haalt hem uit de werkplaats, haalt er de plastiek beschermfolie af en de klant glimlacht! Want hij krijgt zijn robot piekfijn en netjes terug, wist op voorhand wat het zou kosten en betaalt met plezier.

De klant betaalt graag voor iets waar hij waarde aan hecht. De robotmaaier is niet zelden zijn trots wanneer hij in het gezelschap van vrienden van zijn tuin geniet. De maaier moet dan ook efficiënt werken én mooi ogen. Dat kan alleen maar als de machinedealer het onderhoud goed uitvoert en dit goed inplant.

Goede afspraken maken en onderhoud inplannen

Verwittig je klant vanaf oktober en stel hem 3 opties tegen vaste prijzen voor:
1) De robotmaaier binnenbrengen en terug afhalen wanneer hij een sms-bericht krijgt.

2)  De maaier binnenbrengen en laten overwinteren bij de dealer, met een lading in het voorseizoen en afhaling voor Pasen.

3)  De maaier laten afhalen en terugbrengen én ter plaatse het laadstation en de omtrekdraad laten controleren.

Uit deze drie opties kan de klant kiezen volgens zijn noden en budget, en op basis daarvan kan de robotmaaierdealer zijnwerkplaats plannen. Discussies worden tot een minimum herleid omdat de afspraken helder zijn.

De werkplaats efficiënt inrichten

Voorzie in de werkplaats een specifieke werkplek voor robotmaaiers die stofvrij is en voorzien is van een testtafel.

Zorg dat er boven de werktafel een rek met de 10 meest gebruikte onderdelen per robottype hangt, zodat je niet steeds over en weer moet lopen naar het onderdelenmagazijn.

Voorzie ook een robotwasmachine. Iedere robotmaaier beant- woordt nu aan de IP44-norm of hoger en is dus waterbestendig.

En een robotmaaier manueel reinigen vraagt al snel een klein half uur, terwijl dezelfde maaier in de wasmachine plaatsen slechts 2 minuten duurt. Als we het uitgespaarde uurloon verrekenen dan heeft de wasmachine zich na enkele honderden wasbeurtenterugbetaald. Meestal worden de kap, de wielen en de schijf gedemonteerd voor het wassen, dan is alles meteen proper. Een wasbeurt vraagt 5 minuten en intussen worden bijvoorbeeld de mesjes vervangen.

Voor alle veiligheid: open de robot, controleer of er geen oxidatie is doordat de oude dichting niet waterdicht was, vervang dedichting en controleer de lagers. Na het sluiten: controleer alle functies volgens de instructies van de fabrikant, maak een kortonderhoudsverslag op en leg een protectiefilm over de robot.

Hoe bereken je de kost van een winteronderhoud?

Op de site https://www.robotspecialist.be/rekentool/ vind je een handige tool om je kostprijs en je verkoopprijs te berekenen voor de 3 formules van robot-winternazichten zoals hierboven aangegeven.

Bij de 3 formules heb je weer 3 mogelijkheden: volgens de regio waar je werkt en de concurrentie kan je bepalen wat je als winst wil op je prestaties.

Ook interessant voor jou