Zelfrijdende houtversnipperaar op een New Holland T9.565-kniktrekker

12 maart 2021

Skjern Maskinforrestning, een Deense New Holland- dealer die gespecialiseerd is in bosbouwmaterieel, heeft een FSI TP400-versnipperaar op een New Holland T9.565- kniktrekker gebouwd. Naast de handel in land- en bosbouwmachines is het bedrijf gespecialiseerd in maatwerk. Een recent project is de T9.565 AutoCom- mand die vorig jaar uit de Steigerfabriek (ondertussen eigendom van CNH) in […]

Skjern Maskinforrestning, een Deense New Holland- dealer die gespecialiseerd is in bosbouwmaterieel, heeft een FSI TP400-versnipperaar op een New Holland T9.565- kniktrekker gebouwd.

Naast de handel in land- en bosbouwmachines is het bedrijf gespecialiseerd in maatwerk. Een recent project is de T9.565 AutoCom- mand die vorig jaar uit de Steigerfabriek (ondertussen eigendom van CNH) in het Amerikaanse Fargo kwam en waarop een FSI TP400-versnipperaar met laadarm werd gebouwd.

De rijrichting van de trekker werd omgedraaid. Het frame is gebleven en de cabine werd naar achter verplaatst. De chauffeur heeft nu een direct zicht op de versnipperaar en kan deze vlot en snel laden met de opgebouwde laadkraan. De versnipperaar staat voor de cabine en blaast het hakselgoed in een container van 22 kuub die bovenop de motor staat. De trekker is uitgerust met bosbouwbanden en heeft een hellingcorrector om het geheel stabiel te houden.

Deze wendbare en gemakkelijk toegankelijke combinatie werd afgelopen zomer geleverd aan Brian Brunsborg, een bosbouwer in Denemarken. Deze aannemer had eerder al een T8.390 van New Holland. Bekijk ook het filmpje om deze unieke combinatie aan het werk te zien.

Ook interessant voor jou