YANMAR MOTOREN MODEL 5800

21 december 2022

De uitbreiding van het AC gamma met motoren die voldoen aan de Stage 5 emissievoorschriften (EU verordening 2016/1628) gaat verder met de Yanmar 4TNV86-CT F.5 motor, die een maximaal vermogen ontwikkelt van 37,5 kW 51 (pk) 97/68 EC bij 2.600 tpm en zal worden gemonteerd op nieuwe AC trekkers met code 5800, Deze nieuwe motor […]

De uitbreiding van het AC gamma met motoren die voldoen aan de Stage 5 emissievoorschriften (EU verordening 2016/1628) gaat verder met de Yanmar 4TNV86-CT F.5 motor, die een maximaal vermogen ontwikkelt van 37,5 kW 51 (pk) 97/68 EC bij 2.600 tpm en zal worden gemonteerd op nieuwe AC trekkers met code 5800, Deze nieuwe motor is uitgerust met een roetfilter en common rail injectiesysteem, een gekoelde EGR-klep voor uitlaatgasrecirculatie en een elektronisch beheersysteem om het regeneratieproces van het roetfilter te regelen zonder dat de trekker hoeft te stoppen.

De verfijnde en geraffineerde elektronica van de Yanmar-motor is perfect voor de nieuwe elektronisch gestuurde hydrostatische transmissies, het vlaggenschip van het bedrijf uit Padua. Een onmiddellijke interactie tussen motor en transmissie is van cruciaal belang om uitstekende prestaties op het werk te leveren. Daarom wordt de nieuwe TR 5800 Infinity met hydrostatische transmissie uitgerust met een Yanmar-motor.

De TR 5800 Infinity is een 4-wiel gestuurde trekker met omkeerbare besturing voor de tuinbouwsector. Het is een echte innovatie in dit gamma door zijn kracht, compactheid en ongekend gebruiksgemak. De Infinity hydrostatische transmissie maakt werken in beide richtingen mogelijk met 2 snelheden (overbrengen en werken), terwijl het voorwaartse pedaal helpt bij het remmen, zelfs op hellingen, en de trekker stopt wanneer het pedaal wordt losgelaten, zelfs zonder de remmen te gebruiken. De elektro-hydraulische shuttle vereenvoudigt het voor- en achteruitrijden zonder gebruik te maken van de koppeling: het gaspedaal kan worden gebruikt om de hele transmissie te sturen.

Met deze nieuwe optie wordt het partnerschap tussen AC en Yanmar versterkt, waardoor AC-klanten de beste dieseloptie in dit vermogenssegment krijgen, zowel wat betreft prestaties als milieuvriendelijkheid.

Ook interessant voor jou