Toro 53 cm accumaaier: groots in ‘t klein

13 januari 2022

Toro heeft als fabrikant niet enkel een kwalitatieve maaier te bouwen, het moet ook nog eens zijn imago van degelijkheid hoog houden. De Amerikaanse constructeur van machines voor tuin, park en groene zones waagt zich ook aan de elektrische accumaaier voor professionelen. We waren benieuwd hoe een accu-Toro aanvoelt. Robuust en krachtig Al van bij […]

Toro heeft als fabrikant niet enkel een kwalitatieve maaier te bouwen, het moet ook nog eens zijn imago van degelijkheid hoog houden. De Amerikaanse constructeur van machines voor tuin, park en groene zones waagt zich ook aan de elektrische accumaaier voor professionelen. We waren benieuwd hoe een accu-Toro aanvoelt.

Robuust en krachtig

Al van bij het eerste contact voelde de maaier robuust aan. Hij straalde gewoon kwaliteit en degelijkheid uit. Dit is duidelijk een maaier voor professioneel gebruik. En die indruk versterkte nog tijdens het werk.
Bij het rijden voel je de machine duidelijk in de hand liggen: de tractie werkt voortreffelijk nauwkeurig waardoor de maaier licht hanteerbaar is. Bij het maaien van zwaar gras heeft de motor geen moeite om het mes op toeren te houden, zelfs niet als we op de laagste stand werken. Toro heeft het kanaal van de uitworp naar de bak opvallend goed gestroomlijnd waardoor het gemaaide gras soepel in de opvangbak gaat. Zelfs bij nat gras lukte het om de bak goed te vullen.

Vermogen vraagt stroom

Bij een maaibreedte van 53 cm tegen 2.800 toeren heeft de motor wel wat kracht nodig om te maaien en/of het gras in circulatie te houden in het geval van mulching. Deze 60V-maaier kan het gras immers oprapen of mulchen. Om te mulchen wordt er een plastic deflector in het uitlaatkanaal geplaatst waardoor het gras nogmaals door het mes gaat. Dat vraagt natuurlijk energie en heeft ook tot gevolg dat de batterij sneller leeg raakt. Gras opvangen in de 40 liter-opvangzak vraagt dan ook weer de nodige energie om een voldoende sterke luchtstroom te genereren. Het langst gaat de batterijlading mee wanneer het gras gewoon via de zij-uitworp eruit kan. Om een idee te hebben van wat er met één batterijlading kan gemaaid worden: we slaagden erin om 9 bakken te maaien op één accu in zwaar, hoog en dauwnat gras.

Toro gebruikt voor deze maaier een 60V-batterij van 7,5 Ah. Op de batterij is het actuele laadniveau af te lezen. De motor draait tegen maximaal 2.800 toeren. Afhankelijk van de dikte en hoogte van het gras kan het toerental verminderd worden. Deze maaier heeft twee snelheden voor het mes: Auto en Max. In de eerste positie past de snelheid van het mes zich automatisch aan de situatie aan. De maaier detecteert dan veranderingen in de maaiomstandigheden en verhoogt het toerental om een goede snijkwaliteit te garanderen. In de Max-positie blijft het mes op het maximale toerental van 2.800 toeren draaien. De gekozen stand wordt ingesteld met de ‘startsleutel’ op de stuurboom. In deze positie blijft de motor zijn koppel aanhouden, wat volgens Toro resulteert in gelijkaardige prestaties tegenover de benzineversie.

Met de bijgeleverde lader kan de lithiumionbatterij van 7,5 Ah in ongeveer 2 uur van volledig leeg tot volledig vol geladen worden. Om vlot te kunnen doorwerken hadden we een tweede batterij met hetzelfde vermogen. Afhankelijk van de dichtheid en hoogte van het gras, het feit of je de tractie gebruikt of niet, en of je mulcht, opvangt of gewoon zij- uitwerpt, kan het verbruik dus variëren. Accumaaien maakt je wel bewust van je verbruik: je moet plannen en vooruitzien. Batterij niet geladen komt overeen met niet maaien. Met een benzinemaaier vul je de tank en je rijdt weer door. Maar zelden wordt er stilgestaan bij het effectieve verbruik.

Aan de buitenkant van het aluminium dek is de maaier 54,6 centimeter breed. De hoogte is regelbaar tussen 2,5 cm en 11,2 cm. De maaier heeft 4 rubberen wielen op kogellagers waarmee de hoogte wiel per wiel in stappen van 1,27 cm kan worden geregeld. Tot slot heeft de machine een eigen tractie, die traploos kan worden geregeld door het al dan niet dieper induwen van de rijhendel.

Ook interessant voor jou