STIHL beloont zijn beste leveranciers van 2022 en bekroont voor het eerst duurzaamheidsleveranciers

3 augustus 2023

STIHL heeft tussen al zijn leveranciers wereldwijd vijf bedrijven gekozen die de titel ‘Leverancier van het jaar 2022′ kregen toegewezen. Bovendien ontvingen twee firma’s voor het eerst de titel ‘Duurzaamheidsleverancier van het jaar 2022’. De huldigingen vonden plaats op 28 juni 2023 in de STIHL Brand World in Waiblingen, die in juli officieel wordt geopend. […]

STIHL heeft tussen al zijn leveranciers wereldwijd vijf bedrijven gekozen die de titel ‘Leverancier van het jaar 2022′ kregen toegewezen. Bovendien ontvingen twee firma’s voor het eerst de titel ‘Duurzaamheidsleverancier van het jaar 2022’. De huldigingen vonden plaats op 28 juni 2023 in de STIHL Brand World in Waiblingen, die in juli officieel wordt geopend.

Sinds 1990 bekroont STIHL zijn beste leveranciers die uitblinken in kwaliteit, technologie, innovatie, service en prijs-kwaliteitverhouding. In haar dankwoord benadrukte Anke Kleinschmit, directielid Ontwikkeling bij STIHL, dat het succes van het familiebedrijf ook te danken is aan betrouwbare partners. “Ondanks de moeilijke omstandigheden zijn we er samen in geslaagd om de effecten van de wereldwijd verstoorde leveringsketens op onze productie te beperken. Daardoor konden we zo goed mogelijk inspelen op de hoge vraag naar onze producten. Dat succes hebben wij ook te danken aan onze leveranciers. Met uw service, uw betrouwbaarheid en uw engagement bent u onze steun en toeverlaat in uitdagende tijden en zorgt u ervoor dat we optimistisch naar de toekomst kunnen kijken’, aldus Anke Kleinschmit.

STIHL kent de titel ‘Leverancier van het jaar’ al sinds 1990 toe. Tot nu toe kregen 117 leveranciers die eer, en sommigen van hen al meerdere keren.

Dit jaar werden voor het eerst ook twee titels toegekend in de speciale categorie ‘Duurzaamheid’. Met deze titel wil STIHL bedrijven huldigen die zich op het vlak van duurzaamheid in bijzondere mate engageren. Duurzaamheid geldt dan ook als een van de belangrijkste pijlers in de leveringsketen van STIHL. Het bedrijf stelt aan zijn leveranciers even hoge eisen als aan zichzelf inzake verantwoorde werkomstandigheden en bedrijfspraktijken, milieubescherming en transparantie. Anke Kleinschmit: “Zelfs als duurzaamheid bedrijven voor heel wat uitdagingen stelt, geeft ze ook altijd een kans op een betere toekomst. Daarom zijn we heel blij dat voor veel leveranciers ecologisch en sociaal engagement vanzelfsprekend is.”

De vijf bekroonde leveranciers van het jaar 2022 zijn:

 • Dätwyler Schweiz AG (Schattdorf / Zwitserland)
  ​Fabrikant van elastomeercomponenten
 • Infineon Technologies AG (Neubiberg / Duitsland)
  ​Aanbieder van halfgeleideroplossingen voor Power Systems en het internet of things (IoT)
 • Kaltband AG (Reinach / Zwitserland)
  ​Fabrikant van koudgewalst bandstaal
 • LANXESS Performance Materials GmbH (Köln / Duitsland)
  ​Fabrikant van geavanceerde kunststoffen
 • ODW-ELEKTRIK GmbH (Steinau an der Straße / Duitsland)
  ​Fabrikant van kabelbomen, magneetspoelen en mechatronische systemen

De twee bekroonde duurzaamheidsleveranciers van het jaar 2022 zijn:

 • Eirenschmalz Maschinenbaumechanik und Metallbau GmbH (Schwabsoien / Duitsland)
  ​Fabrikant van precisiedelen en complete componenten
 • EJOT SE & Co. KG (Bad Berleburg / Duitsland)
  ​Fabrikant van verbindings- en bevestigingstechniek

Ook interessant voor jou