Nieuw: een houthakselaar met grote diameter en een volledig elektrische versie

14 juli 2022

Gespecialiseerd in de distributie van machines en gereedschappen voor professionals in het onderhoud van groene ruimten en bossen, het familiebedrijf Evogreen, werkt samen met gerenommeerde fabrikanten en leiders op hun respectievelijke markt, zoals POSCH, TUCHEL, LINDDANA en FSI POWER-TECH. De sterke punten van de onderneming zijn haar efficiënte dienst na verkoop, haar jarenlange ervaring, haar […]

Gespecialiseerd in de distributie van machines en gereedschappen voor professionals in het onderhoud van groene ruimten en bossen, het familiebedrijf Evogreen, werkt samen met gerenommeerde fabrikanten en leiders op hun respectievelijke markt, zoals POSCH, TUCHEL, LINDDANA en FSI POWER-TECH. De sterke punten van de onderneming zijn haar efficiënte dienst na verkoop, haar jarenlange ervaring, haar grote voorraad machines en reserveonderdelen en een grote vloot demonstratiemachines.  Maar ook het luisterend oor en de bereidheid om de beste oplossing te vinden voor de behoeften van professionals, “op maat”.

De grootste houthakselaar in mobiele versie: de TP 280 Mobile T

“In het algemeen zijn de houthakselaars niet groter dan 20-22 of zelfs 23 cm in diameter,” zegt Raphaël Nix.  “De TP 280 Mobile T van de Deense fabrikant Linddana versnippert takken tot een diameter van 28 cm, wat voorheen voorbehouden was aan modellen met een aftakas,” benadrukt hij. Tot zijn sterke punten behoren onder meer de in hoogte verstelbare uitwerppijp, de grote opvouwbare trechter, de unieke controlebox, de verticale invoerwalsen met ‘haaientanden’ en stalen tanden in verstek, het TP Opticut-systeem (4 verstekmessen), de 74 pk Hatz fase V dieselmotor met laag brandstofverbruik en geluidsreductiemodus, en het TP TWIN DISC-systeem (rotor met dubbele schijf voor efficiënt uitwerpen).  Deze houthakselaar voot het zwaar werk werd onlangs geleverd aan Roeland Braem (Bomen Braem) in Stekene.

Een primeur: de eerste volledig elektrische hakselaar.

Als Europees marktleider heeft Linddana geïnvesteerd in de ontwikkeling van een prototype van een volledig elektrische hakselaar-.  En nu stelt de Deense gespecialiseerde fabrikant met trots de volledig elektrische hakselaar TP 175 E-ZE voor.  De houthakselaar is uitgerust met vier lithiumaccu’s van 65 V, 288 Ah NMC LINIMN-COO2 met een oplaadtijd van 0-100% van 7 uur en een gegarandeerde bedrijfstijd van 4 uur. De gebruiksduur kan worden verlengd met twee extra batterijen in optie. Aangezien de oplader geïntegreerd is, is het mogelijk te werken tijdens het laden. De voordelen van een elektrisch model zijn onmiskenbaar: weinig onderhoud, stadsgebruik, milieuvriendelijke werking, laag geluidsniveau. De kers op de taart is dat de eenheid is gemonteerd op een geremd chassis van minder dan 750 kg, waarvoor geen BE-vergunning vereist is en dat vrijgesteld is van technische inspectie. Naast de garantie van drie jaar (of 1.000 uur), heeft de batterij een garantie van vijf jaar. De veiligheid wordt te allen tijde gegarandeerd door het TP E-Stop systeem en de extra veiligheidskit met 2 of 4 noodstopschakelaars die, indien geactiveerd, de rotatie van de invoerwalsen stoppen.  Het TP Opticut-systeem, twee verstekmessen op de rotorschijf, vermindert trillingen, verbetert de stabiliteit van de spanning van de machine en zorgt voor een gelijkmatige snipperkwaliteit die ideaal is voor verwarmen en mulchen.  Ondertussen start en stopt de TP Pilot automatisch de invoerwalsen op basis van de schijfsnelheid, beschermt hij de motor om een efficiënte werking en een lange levensduur te garanderen, beschikt hij over een tijdregistratiefunctie en bewaakt hij de batterijcontrole. Last but not least is er ook nog het TP Vario Spout, de in hoogte verstelbare uitwerppijp.

“Naast het onbetwistbare ecologische aspect moet ook worden gewezen op het economische aspect van een dergelijk elektrisch model, aangezien de kostprijs steeds democratischer wordt in vergelijking met modellen met een verbrandingsmotor, die altijd duurder zijn in aanschaf en onderhoud. Deze reeks versnipperaars vertegenwoordigt duidelijk de toekomst,” besluit Raphaël Nix.  Onnodig te zeggen dat de prestaties van deze volledig elektrische versie die van hun tegenhangers met verbrandingsmotor evenaren.

Voor alle commerciële vragen: Bert Nickmans 0493 39 00 32 of info@evogreen.be

Streamer “De TP175 E-ZE heeft geen concurrenten op de markt. Het is echt de toekomst”.

Ook interessant voor jou