More Power of Service: Firma Beel breidt uit in grondverzet

17 oktober 2023

Om de groei van het bedrijf te bestendigen en de leverbetrouwbaarheid aan de klanten te kunnen blijven garanderen, sloot Firma Beel begin dit jaar een exclusieve overeenkomst af met XCMG. Naast het gamma Hitachi- minigravers biedt Firma Beel nu ook XCMG-minigravers alsook XCMG-hoogtewerkers en -verdichtingsmachines aan. Nieuw gamma grondverzetmachines XCMG is de derde grootste leverancier […]

Om de groei van het bedrijf te bestendigen en de leverbetrouwbaarheid aan de klanten te kunnen blijven garanderen, sloot Firma Beel begin dit jaar een exclusieve overeenkomst af met XCMG. Naast het gamma Hitachi- minigravers biedt Firma Beel nu ook XCMG-minigravers alsook XCMG-hoogtewerkers en -verdichtingsmachines aan.

Nieuw gamma grondverzetmachines

XCMG is de derde grootste leverancier van grondverzetmachines wereldwijd en is vandaag aan een stevige opmars in Europa bezig. Dit bedrijf met Europese zetel en R&D-afdeling in Düsseldorf (Duitsland) is in 183 landen actief met 38.000 werknemers, 14 fabrieken en 6.000 servicepunten. Zowel Firma Beel (1932) als XCMG (1943) hebben een lange traditie op vlak van verkoop en service.

Alle XCMG-minikranen zijn vlot leverbaar uit voorraad en worden standaard geleverd met een garantie van 5 jaar of 10.000 draaiuren. Naast het gamma van Hitachi waar Firma Beel zich 100% blijft op focussen komt XCMG als een aanvulling en een mogelijkheid om nieuw cliënteel aan te spreken. Met name klanten die eerder occasioneel een minigraver gebruiken en dus op zoek zijn naar een ideale prijs-kwaliteitsverhouding in dat segment. Intussen werden al tientallen machines afgeleverd.

Giant-knikladers en -verdichtingsmachines

Naast de gekende Giant-knikladers van 750 tot 5.500 kg met motoren van 20 tot 76 pk importeert Firma Beel nu ook de Giant-trilplaten en -stampers op de Belgische markt. Het aanbod telt 24 modellen, in de gekende Giant-kwaliteit en gebouwd met hoogwaardige componenten. Zowel in de knikladers als verdichtingsmachines biedt Tobroco-Giant ook elektrische oplossingen.

Prinoth-rupsdumpers en -bosbouwmachines

Prinoth is gekend voor de Panther-rupsdumpers voor terreinen met een slechte draagkracht. Dit gamma biedt machines met een laadvermogen van 6 tot 21 ton met daarin enkele roterende modellen met een 360° draaiende bovenbouw. Daarnaast biedt Prinoth Vegetation een breed scala aan bosbouwtoepassingen. Met de robuuste rupsvoertuigen en de mulchoplossingen biedt Prinoth duurzame oplossingen voor het rooien en opnieuw in cultuur brengen van bosgebieden, het vrijmaken van straten

Ook interessant voor jou