Moerasmaaier

24 augustus 2022

Op heidegebieden is bodembescherming prioriteit nummer één. Net buiten Berlijn ligt het Moorhofer Grünlandhof waar boer Sebastian Petri zijn grasland- en landschapsbeheer toevertrouwt aan de PistenBully PB200 met 270 pk motorvermogen. Dankzij de brede rupsen kon Petri de bodemdruk verlagen tot 112 g/cm2. Om verschillende aanbouwdelen aan het voertuig te kunnen koppelen, is dit aan […]

Op heidegebieden is bodembescherming prioriteit nummer één. Net buiten Berlijn ligt het Moorhofer Grünlandhof waar boer Sebastian Petri zijn grasland- en landschapsbeheer toevertrouwt aan de PistenBully PB200 met 270 pk motorvermogen.

Dankzij de brede rupsen kon Petri de bodemdruk verlagen tot 112 g/cm2. Om verschillende aanbouwdelen aan het voertuig te kunnen koppelen, is dit aan de voor- en achterzijde voorzien van een hefinrichting. Er is ook een aftakas (540, 540E en 1.000 tpm) aan de voor- en achterkant. Een pomp met variabel debiet met ‘power beyond’-aansluitingen en ISOBUS-aansluiting maken de machine compleet.

Petri gebruikt een EasyCut F320-frontmaaier van Krone voor het maaien vanwege het lage gewicht. Wanneer hij het maaien en oogsten in één handeling doet, wordt een FB 3135-rondebalenpers van Kuhn gebruikt op de moeilijk berijdbare bodem.

Ook interessant voor jou