John Deere & Deutz gaan samenwerken voor motoren

11 maart 2021

De motorenfabrikanten Deutz en John Deere Power Systems willen gaan samenwerken bij de ontwikkeling van motoren in de vermogensklasse tot 177 pk. Zij willen op deze manier hun sterktes kunnen samenbrengen in één ontwerp en daardoor de kosten drukken dankzij grotere aantallen. De twee fabrikanten benadrukken dat het hier echt gaat om de mechanische componenten […]

De motorenfabrikanten Deutz en John Deere Power Systems willen gaan samenwerken bij de ontwikkeling van motoren in de vermogensklasse tot 177 pk. Zij willen op deze manier hun sterktes kunnen samenbrengen in één ontwerp en daardoor de kosten drukken dankzij grotere aantallen.

De twee fabrikanten benadrukken dat het hier echt gaat om de mechanische componenten van de motoren zoals het motorblok, de cilinderkop en andere onderdelen. Beide merken blijven hun eigen koers varen om vanuit het basisontwerp de motoren aan te sturen volgens de specificaties die hun eigen klanten nodig heb- ben. De twee partijen hebben verschillende merken als afnemers voor hun reeks motoren. Deutz benadrukt dat het deze samenwerking met John Deere ziet als een belangrijke stap voorwaarts om zich verder te versterken in de offroadmarkt en gezamenlijk sterker te komen staan.

Ook interessant voor jou