Husqvarna Ceora-maaitechnologie

11 maart 2021

Tijdens een persconferentie lichtte Husqvarna een heel klein tipje van de sluiter op van zijn nieuwe Ceora-platform. Het merk kiest daarin vrij duidelijk voor autonoom gazon- en sportveldonderhoud. Met de nieuwe Ceora-robotmaaier kan er met Husqvarna EPOS-technologie tot 50.000 vierkante meter ‘bewerkt’ worden. Bewerkt, want de zelfrijder zal daarbij niet alleen maaien, maar ook andere […]

Tijdens een persconferentie lichtte Husqvarna een heel klein tipje van de sluiter op van zijn nieuwe Ceora-platform. Het merk kiest daarin vrij duidelijk voor autonoom gazon- en sportveldonderhoud.

Met de nieuwe Ceora-robotmaaier kan er met Husqvarna EPOS-technologie tot 50.000 vierkante meter ‘bewerkt’ worden. Bewerkt, want de zelfrijder zal daarbij niet alleen maaien, maar ook andere werkzaamheden kunnen uitvoeren, zoals bijvoorbeeld belijnen.

De Husqvarna Ceora is een robotmaaier die is ontworpen voor professionele toepassingen. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de EPOS-technologie. Die maakt het mogelijk om zonder fysieke grensdraden op twee tot drie centimeter nauwkeurig te werken. Daarbij kan het werkgebied digitaal worden geherdefinieerd. De elektrisch aangedreven Husqvarna Ceora werkt volledig autonoom binnen een bepaald gebied en één machine kan zoals gezegd een oppervlakte tot 50.000 vierkante meter bewerken. De systematische maaitechnologie maakt ook maaien in parallelle werkgangen mogelijk.

Ceora-robotoplossingen

page48image44498368

De nieuwe Ceora is Husqvarna’s eerste stap naar een snelle, grootschalige en systematische maaitechnologie. Het merk zet daarbij in op het autonoom beheren van grote sportterrei- nen, parken en recreatieterreinen. In de toekomst kan het platform verder worden aangepast aan specifieke behoeften dankzij accessoires zoals een lijnentrekker of een fairwaydeck. Het systeem kan ook worden gekoppeld aan andere robotmaaiers en biedt de bediener onmiddellijke en continue digitale monitoring en controle van meerdere maaiers. In de zomer van 2021 worden er meer details over de nieuwe Husqvarna Ceora gepresen- teerd. De grasmaaiers zullen vanaf begin 2022 worden geleverd.

 

Ook interessant voor jou