Eliet Vector 4S: compacte allesverwerker

24 augustus 2022

Sinds begin dit jaar zit bij Eliet de Vector 4S in het gamma. Deze compacte ‘allegroenversnipperaar’ is de oplossing voor de tuinaannemer, boomverzorger of groendienst. De machine is makkelijk mee te nemen naar die werven waar een grote versnipperaar te log is of te veel plaats inneemt. Heel vaak worden machines gekocht op basis van […]

Sinds begin dit jaar zit bij Eliet de Vector 4S in het gamma. Deze compacte ‘allegroenversnipperaar’ is de oplossing voor de tuinaannemer, boomverzorger of groendienst. De machine is makkelijk mee te nemen naar die werven waar een grote versnipperaar te log is of te veel plaats inneemt.

Heel vaak worden machines gekocht op basis van hun maximale versnippercapaciteit. Dergelijke overgedimensioneerde machines kunnen uiteraard probleemloos grote volumes en diameters van snoeihout verwerken, maar in de praktijk zijn ze veelal onhandig om bij het doordeweekse tuinonderhoud overal mee naartoe te nemen. In andere gevallen wordt de zwaardere versnipperaar gehuurd en zijn de vele kleine werfjes niet de moeite om telkens zo’n machine te huren. Dat heeft tot gevolg dat heel wat snoeihout naar de eigen koer of het containerpark moet worden afgevoerd. (Tuin)aannemers of boomverzorgers die geregeld met deze vraag zitten, zouden de berekening kunnen maken of een kleine versnipperaar een meerwaarde kan betekenen door zijn multi-inzetbare karakter en gemakkelijke wendbaarheid in kleinere tuinen en parken.

Compact

De nieuwe Vector 4S van Eliet is een allesversnipperaar die perfect in het plaatje van de professionele tuinaannemer past. Het is om te beginnen een budgetvriendelijke machine met een compact design van 75 bij 180 cm. Hij kan door elke deur- of poortopening. Hij is zelfrijdend en kan dus makkelijk naar het snoeihout toe rijden zodat er niet met takken gesleurd hoeft te worden. De Eliet 4S beschikt over een vlakke invoertrechter met een brede trechterbodem waar je grote bundels snoeiresten op heuphoogte kan afleggen. De machine is uitgerust met een invoerwals die het ingebrachte snoeihout gecontroleerd naar de messen voert. De bediening is strategisch geplaatst waardoor zowel links- als rechtshandigen de machine met eenzelfde gemak kunnen bedienen.

Ideaal voor elk seizoen

De Vector 4S kan alle groenafval aan. De 4S in de naam slaat op ‘4 seizoenen’ waarmee Eliet refereert naar het snoeiafval waarmee de tuinaannemer in de verschillende seizoenen wordt geconfronteerd: takken, bladeren, haagscheersel, klimop of zelfs vochtig snoeiafval. Hij zet deze verscheidenheid aan soorten groenafval om naar kleine, snel composterende snippers. Zelfs wanneer er steentjes of ander vreemd materiaal in het groenafval geraken, is dit geen probleem voor het messensysteem van de Vector 4S.

Verschillende uitvoeringen

De Vector 4S is beschikbaar in verschillende uitvoeringen. De Vector 4S STD is een uitvoering op meeloopwielen waarbij je de machine dus handmatig kunt verplaatsen. De Vector 4S On Wheels is dan weer de standaardversie met aandrijving op de wielen. Voor ruw en oneffen terrein is de Vector 4S Cross Country op rupsbanden de oplossing. Dankzij het lage gewicht zal de Vector geen sporen in het gazon nalaten.

De Vector 4S in een notendop

Ook interessant voor jou