Doosan Industrial Vehicle verplaatst onderdelendistributiecentrum van België naar Duitsland

22 juli 2023

Doosan Industrial Vehicle (DIV), een toonaangevende leverancier van heftrucks en andere machines voor material handling, heeft de verhuizing aangekondigd van haar onderdelendistributiecentrum (PDC) van Sint-Niklaas in België naar Halle in Duitsland. Deze verhuizing is een gevolg van de integratie van DIV in Doosan Bobcat en de rebranding van de machines. De nieuwe locatie in Halle […]

Doosan Industrial Vehicle (DIV), een toonaangevende leverancier van heftrucks en andere machines voor material handling, heeft de verhuizing aangekondigd van haar onderdelendistributiecentrum (PDC) van Sint-Niklaas in België naar Halle in Duitsland. Deze verhuizing is een gevolg van de integratie van DIV in Doosan Bobcat en de rebranding van de machines.
De nieuwe locatie in Halle (Sachsen-Anhalt), waar Doosan Bobcat de opslag en de logistiek van reserveonderdelen voor alle Bobcat-machines heeft ondergebracht, biedt een aanzienlijk groter oppervlakte vergeleken met de huidige locatie in België: 34.500 m2 ten opzichte van 3.200 m2. De uitbreiding zal in heel Europa een positieve invloed hebben op de beschikbaarheid en levering van Doosan-reserveonderdelen.
Leveringsbetrouwbaarheid
Door het onderdelendistributiecentrum te verplaatsen, wil Doosan Industrial Vehicle de leveringsbetrouwbaarheid van onderdelen, de service en de klantervaring verbeteren. Een van de belangrijkste voordelen is de latere sluitingstijd van 18:30 uur voor landen binnen de EU en 17:30 uur voor landen buiten de EU. Dat is een aanzienlijke verbetering vergeleken met de huidige sluitingstijd van 15:00 uur, waardoor meer onderdelen verstuurd kunnen worden. Verder hanteert het nieuwe centrum een levertijd van 24 uur binnen de hele Europese Unie, omdat het centrum slechts 15 minuten verwijderd is van een DHL Air Hub.
Meer flexibiliteit
De verhuizing naar het Duitse onderdelendistributiecentrum maakt ook de levering van onderdelen voor heftrucks betrouwbaarder, want er kan gebruik gemaakt worden van de logistieke ervaring, die Doosan Bobcat in Halle heeft opgedaan en waar het bedrijf waardevolle gegevens en kennis heeft verzameld om een uitzonderlijke klantervaring te kunnen bieden.
“Het doet ons deugd om de verhuizing van Doosan Industrial Vehicle naar ons onderdelendistributiecentrum in Duitsland aan te kondigen”, zei Paulo Florindo, Vice-President Aftermarket & Product Support bij Doosan Bobcat. “Deze overgang is een belangrijke mijlpaal in ons voortdurende streven om onze service te verbeteren en altijd de allerbeste klantervaring te bieden. Met de nieuwe faciliteit in Halle, die 10 keer zo groot is als de bestaande in België, kunnen we onze activiteiten stroomlijnen, de levertijden verbeteren en onze klanten meer flexibiliteit bieden.”

Ook interessant voor jou