Deutz-Fahr 5D-reeks met traploze transmissie

11 maart 2021

Deutz-Fahr heeft bij de upgrade van de 5D-serie naar Stage 3b de trekkers voorzien van een traploze transmissie. De compacte 5D- serie, die vooral voor de groensector is bestemd, heeft ook een nieuwe, modernere cabine gekregen. Het gaat om vijf modellen met vermogens van 88 tot 113 pk. De compacte trekkers in de 5D TTV-serie […]

Deutz-Fahr heeft bij de upgrade van de 5D-serie naar Stage 3b de trekkers voorzien van een traploze transmissie. De compacte 5D- serie, die vooral voor de groensector is bestemd, heeft ook een nieuwe, modernere cabine gekregen. Het gaat om vijf modellen met vermogens van 88 tot 113 pk.

De compacte trekkers in de 5D TTV-serie zijn uitgerust met eigen SDF FARMotion- motoren. De Stage 3b-normen zijn bereikt met een onder- houdsvrije dieseloxidatiekatalysator. Dat betekent dat er geen periodieke regeneratie van het roetfilter en ook geen AdBlue meer nodig is. De versies met 88 en 102 pk zijn verkrijgbaar met een drie- of viercilindermotor, terwijl het topmodel 5110.4 TTV is uitgerust met een viercilindermotor met een maximaal vermogen van 113 pk. De continu variabele TTV-transmissie is in eigen huis ontworpen. Deze is ingesteld op een maximum- snelheid van 40 km/u bij 1.730 motortoeren. Hiervoor zijn twee programmeerbare cruisecontrol-snelheden beschikbaar.

Verder heeft de 5D TTV standaard drie aftakassnelheden (540, 540E en 1.000) met een verwisselbare as. De hefinrichting heeft een maximaal hefvermogen van 4.310 kilo en is standaard voorzien van een elektronische bediening, inclusief dansonderdrukking. De optionele fronthef heeft een hefvermogen van 2.880 kilo. Als optie zijn ook een frontaftakas en een gesynchroniseerde aftakas aan de achterzijde leverbaar. De 5D TTV is beschikbaar met een lastgestuurde hydraulische pomp met een opbrengst van 100 liter per minuut bij 1.850 motortoeren. Standaard wordt de 5D TTV geleverd met een opencenterpomp met een opbrengst van 84 liter per minuut.

De cabine met vier stijlen is uitgerust met MaxCom-armleuningbediening met een kruishendel met drie vrij programmeerbare knoppen en een scrolwiel voor de instellingen. De cabine is leverbaar met een Cat. 4-filtersysteem.

De vierwielgeremde 5D TTV is leverbaar met een hydraulische parkeerrem en PowerZero-functie. Met PowerZero kan de bestuurder de trek- ker zonder gebruik van het rempedaal (op hellingen) stoppen. De 5D TTV is verkrijgbaar met een zelfnivellerende onafhankelijke vooras- vering met anti-duik- en anti-rolfunctie.

Ook interessant voor jou