CARNOUSTIE GOLF LINKS KONDIGT SAMENWERKING AAN MET JOHN DEERE EN RAIN BIRD

13 november 2020

Drie mondiale merken met gemeenschappelijke waarden werken samen aan een visie voor een blauwdruk voor golfbaanbeheer van wereldklasse. Carnoustie, ‘Golf’s Greatest Test’, staat vaak vooraan in de ontwikkelingen en wordt beschouwd als de bakermat van de golfsport in Amerika en Australië. De ‘Carnoustie 300’ (een groep van club- en balfabrikanten, professionals, caddies en greenkeepers) bracht […]

Drie mondiale merken met gemeenschappelijke waarden werken samen aan een visie voor een blauwdruk voor golfbaanbeheer van wereldklasse.

Carnoustie, ‘Golf’s Greatest Test’, staat vaak vooraan in de ontwikkelingen en wordt beschouwd als de bakermat van de golfsport in Amerika en Australië. De ‘Carnoustie 300’ (een groep van club- en balfabrikanten, professionals, caddies en greenkeepers) bracht de golfsport aan het begin van de 20e eeuw naar de Nieuwe Wereld en baande de weg voor de groei, ontwikkeling en modernisering van het spel.

Carnoustie Golf Links is uitgegroeid tot het vlaggenschip van innovatie en duurzaam beheer, en slaat nu de handen ineen met Rain Bird en John Deere. De drie gaan hun traditie van innovatie voortzetten door hun wereldleidende kennis op het gebied van irrigatie, gazonverzorging en greenkeeping samen te voegen voor een grootschalig strategisch samenwerkingsverband in de golfsector.

De drie organisaties kunnen elk bogen op een lange en indrukwekkende geschiedenis gebaseerd op innovatie en brengen hun krachten bijeen in dit historische partnerschap met een grootschalige investering in irrigatie, greenkeeping en ontwikkeling van de golfsport op Carnoustie.

Als wereldwijd leider op het gebied van irrigatie gaat de geschiedenis van Rain Bird in de golfgemeenschap terug tot 1933. Sindsdien zijn irrigatie en het beheer en de verplaatsing van water hun enige focus gebleven. Managers van golfbanen vertrouwen op hun technologisch geavanceerde irrigatiesystemen, die garant staan voor een perfect speloppervlak op toonaangevende locaties wereldwijd.

Rain Bird zet zich in voor ‘The Intelligent Use of Water’ via zijn producten, partnerships, leiderschap en voorlichting. Onderzoek- en ontwikkelingsteams werken samen met greenkeeping-teams en technici aan het ontwikkelen van toekomstgerichte innovaties voor het besparen van water, energie en arbeid. Met zijn meer dan 450 octrooien toont het bedrijf dat het streeft naar oplossingen die de norm stellen voor speelbaarheid en prestatie, met gelijktijdig behoud van de belangrijkste natuurlijke hulpbron op onze planeet.

Na een topografische systeemanalyse en andere onderzoeken door gespecialiseerde consulenten zal Carnoustie Golf Links, ondersteund door de golfdistributeur van Rain Bird UK Rigby Taylor, beginnen met een volledige renovatie van zijn golfbanen om ze te upgraden met de meest geavanceerde irrigatietechnieken. Dat doen ze met behulp van Rain Birds Cirrus centrale besturingssysteem gecombineerd met Integrated ControlTM (IC), voor verfijnde tweerichtingcommunicatie in real time tussen het besturingssysteem en de andere componenten. Dat geeft Links Superintendent Craig Boath en zijn team de ultieme controle over de gesteldheid van het terrein.

Met steun van het Engelse team van Rain Bird Golf zullen ze het systeem fijn afstemmen voor constante bewaking van de omstandigheden op de links, en voor elk gedeelte precies de irrigatie regelen die het nodig heeft. Het centrale besturingssysteem verzamelt een aanzienlijke hoeveelheid data op basis waarvan beslissingen over het baanbeheer kunnen worden genomen, en waarmee de medewerkers de grasprestaties kunnen optimaliseren en efficiënter kunnen werken.

John Deere vervaardigt en biedt ondersteuning aan onafhankelijke dealers van geavanceerde, innovatieve apparatuur en precisietechnologie voor de beste golfbanen ter wereld, ondersteund door het flexibele productaanbod van John Deere Financial. Het bedrijf kan bogen op een lange geschiedenis van baanbrekende innovatie waarmee klanten hun machinewerkzaamheden kunnen optimaliseren met vermindering van zowel de kosten als de impact op het milieu.

John Deere was de eerste fabrikant die hybride elektrische maaikooitechnologie doorvoerde, en levert momenteel het grootste assortiment van hybride greens- en fairwaymaaiers in de bedrijfstak, waaronder de splinternieuwe 2750E ride-on triplex, waarvan het nieuwe machinepark van Carnoustie Golf Links er 12 heeft, geleverd door plaatselijke dealer Double A. Deze machines werken stiller, verbruiken minder brandstof en verminderen het risico op lekkage van hydraulische olie.

Daarnaast zijn de maaiers van de A-serie voorzien van het TechControl-systeem met wachtwoordbescherming, waarmee de vlootmanager of hoofdgreenkeeper de apparatuur kan configureren voor consistente maai-, draai- en transportsnelheden, zodat de gewenste afwerking van de baan altijd wordt bereikt, ongeacht wie er achter het stuur zit.

John Deere is tevens wereldwijd leider op het gebied van automatische gps- geleidingstechnologie en voertuigtelematica, die het in de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld voor de landbouwsector. Deze geavanceerde technologie is nu ook beschikbaar voor golf- en gazonklanten in de vorm van de nieuwe GPS PrecisionSprayer (Carnoustie heeft drie van de eerste machines die in Europa werden verkocht en die inputs nauwkeuriger toepassen en de spuitwerkzaamheden registreren voor milieudoeleinden) en de ontwikkeling van autonome maaiapparatuur.

Ook interessant voor jou