Yanmar CE onthult de volgende generatie midigraafmachines: SV86-7 en SV100-7

17 februari 2024

De SV86-7 komt naar voren als de leider in hefcapaciteit binnen zijn gewichtsklasse en herdefinieert de verwachtingen voor prestaties en efficiëntie. Ondertussen blinkt de SV100-7 uit in operationeel rendement, met geavanceerde brandstofbesparende technologieën die het verbruik aanzienlijk verlagen, zonder afbreuk te doen aan vermogen of productiviteit. Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) heeft de lancering aangekondigd […]

De SV86-7 komt naar voren als de leider in hefcapaciteit binnen zijn gewichtsklasse en herdefinieert de verwachtingen voor prestaties en efficiëntie. Ondertussen blinkt de SV100-7 uit in operationeel rendement, met geavanceerde brandstofbesparende technologieën die het verbruik aanzienlijk verlagen, zonder afbreuk te doen aan vermogen of productiviteit.

Yanmar Compact Equipment (Yanmar CE) heeft de lancering aangekondigd van haar nieuwste midigraafmachines, die samen nieuwe normen stellen voor compactheid in het segment van 8-10 ton. Te midden van de wereldwijde stedelijke groei zijn de nieuwe machines speciaal ontworpen om te voldoen aan de dynamische behoeften van ons moderne en overvolle landschap. Yanmar heeft hiervoor compacte afmetingen, verbeterde efficiëntie, prestatie en gebruiksvriendelijkheid weten te combineren. Bereid je voor om de rode loper uit te rollen voor de gloednieuwe SV86-7 en SV100-7.

Evolueren met de moderne wereld

In een tijdperk waarin stedelijke ruimten steeds beperkter worden, heeft Yanmar CE de nieuwe modellen ontwikkeld om uit te blinken binnen deze krappe omstandigheden, zonder concessies te doen aan vermogen of functionaliteit. Ondanks dat ze tot de zwaardere gewichtsklasse behoren, behouden de SV86-7 (8.675 kg bedrijfsgewicht) en SV100-7 (9.705kg kg bedrijfsgewicht) een opvallend compacte footprint. Ze hebben een kleine draaicirkel aan de voorkant (2.210 mm voor de SV86-7 en 2.450 mm voor de SV100-7) en minimale draaicirkels aan de achterzijde (respectievelijk 1.265 mm voor de SV86-7 en 1.365 mm voor de SV100-7). Gecombineerd met een minimale achteroverbouw (respectievelijk 120 mm en 205 mm), zorgt deze ontwerpfilosofie ervoor dat ze perfect geschikt zijn voor werkzaamheden in beperkte ruimtes.

Vermogen voor de machinisten

Met zijn ongeëvenaarde efficiëntie biedt de SV86-7 de hoogste hefcapaciteit in zijn klasse. Dankzij de optimale gewichtsverdeling en minimale overhang aan de achterkant heeft de SV86-7 hefcapaciteiten van 1.290 kgf (zijdelings) en 2.280 kgf (vooraan). Met behulp van de uitstekende gewichtsverdeling overtreft de graafmachine ook de stabiliteit van anderen in zijn gewichtsklasse. “Ik vind de stabiliteit van de SV86-7 geweldig. Je kunt het kantelpunt echt voelen, waardoor het makkelijk te controleren is en je je veilig voelt.” zegt Marco Schleich van Baggerbetrieb Schleich, Duitsland, die de kans kreeg om het toestel te testen voor de officiële lancering.

De SV86-7 heeft nu een robuuste maar zuinige 4TNV98CT turbomotor die 50,8 kW levert bij 1.800 toeren per minuut. Deze verbetering zorgt niet alleen voor betere prestaties bij grondwerk en het beklimmen van heuvels, maar vermindert ook het brandstofverbruik aanzienlijk. De SV100-7 midigraafmachine wordt ook aangedreven door de 4TNV98CT motor en biedt opmerkelijke hefcapaciteiten van 1.420kg (zijdelings) en 2.390 kgf (vooraan). Een welkome aanvulling op de tientonners van Yanmar is het ViPPS2i-systeem, een hydraulische pomp met twee zuigers die is ontworpen voor maximale prestaties en efficiëntie. Het ViPPS2i-systeem zorgt ervoor dat beide machines uitblinken in een verscheidenheid aan constructiewerkzaamheden door de hydraulische efficiëntie te verbeteren en het brandstofverbruik te verlagen.

Een nieuwe definitie van comfort voor de machinist

Als reactie op directe feedback van klanten introduceren de SV86-7 en de SV100-7 een volledig viopnieuw ontworpen exterieur, waarbij moderne esthetiek wordt gecombineerd met dynamische functionaliteit. Om het operationele zicht te verbeteren, is het glasoppervlak rondom de cabines aanzienlijk vergroot en zijn standaard rechter en achteruitkijk camera’s toegevoegd. Het ontwerp van deze midigraafmachines legt de nadruk op comfort, met een ruimere en rechthoekige cabine en een automatisch AC-systeem. Bovendien draagt een nieuw 7-inch LCD-kleurenscherm monitor in beide modellen bij aan de operationele efficiëntie en controle, waarmee Yanmar CE’s toewijding aan gebruiksvriendelijke interfaces wordt benadrukt.

“Ik heb genoten van het ruime gevoel in de cabine. Hij is modern, erg stil en comfortabel,” zegt Scott Neillands van SWN Plant, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde operator en klant van Yanmar CE. Neillands had ook de gelegenheid om de SV86-7 te ervaren voordat deze officieel werd geïntroduceerd.

Laag geluidsniveau

Het bereiken van lage geluidsniveaus was een primair doel tijdens de ontwikkeling van de SV86-7 en SV100-7, vooral gezien de strenge geluidsvoorschriften in het thuisland van Yanmar, Japan. De toewijding van het bedrijf om zich aan deze strenge normen te houden heeft geresulteerd in machines die niet alleen aan de verwachtingen op de wereldmarkt voldoen, maar deze zelfs overtreffen. De SV86-7 werkt met net iets meer dan 93 decibel, terwijl de SV100 een laag geluidsniveau heeft van net onder de 97 decibel. Machinisten die de kans hebben gehad om de nieuwe modellen uit te proberen, melden een bijzonder aangename en soepele geluidskwaliteit, die ze beschrijven als een “zoemend effect” dat prettig is voor de oren en minder storend op de werkplek. Deze verminderde geluidsoverlast verbetert de werkomgeving voor machinisten en minimaliseert de akoestische impact op omliggende gemeenschappen.

Veelzijdige toepassingen

De SV86-7 en SV100-7 zijn nu wereldwijd verkrijgbaar via het uitgebreide dealernetwerk van Yanmar CE en zijn geschikt voor diverse toepassingen waar ruimte schaars is, zoals landschapsverzorging, grondwerk en wegenbouw. Dankzij hun compacte afmetingen en krachtige prestaties zijn ze ideaal voor projecten in beperkte ruimtes, zoals wegenonderhoud en woningbouw.

Yanmar CE’s begrip van de moderne vraag naar compacte, efficiënte machines komt duidelijk tot uiting in deze modellen, die zijn ontworpen om uit te blinken in omgevingen waar elke millimeter telt. Voor meer informatie over de SV86-7 en SV100-7 kunt u terecht op onze website: Midigraafmachines|Producten|Constructie|YANMAR.

Ook interessant voor jou