Volvo Construction Equipment gaat partnerschap aan met FIA World Rallycross Championship om duurzame verandering te stimuleren

13 april 2022

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) toont het potentieel van elektrisch vermogen op wereldschaal en wordt de officiële leverancier van  Construction Equipment voor het nieuwe, volledig elektrische FIA World Rallycross Championship (World RX). Volvo CE tekent driejarige overeenkomst en wordt officiële leverancier van het eerste volledig elektrische FIA World Rallycross Championship. Het kampioenschap vindt vanaf juli […]

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) toont het potentieel van elektrisch vermogen op wereldschaal en wordt de officiële leverancier van  Construction Equipment voor het nieuwe, volledig elektrische FIA World Rallycross Championship (World RX).

  • Volvo CE tekent driejarige overeenkomst en wordt officiële leverancier van het eerste volledig elektrische FIA World Rallycross Championship.
  • Het kampioenschap vindt vanaf juli tot eind 2022 plaats op iconische locaties, en zal in de daaropvolgende seizoenen worden uitgebreid naar andere markten.
  • Oprichting van een betrokkenheidsplatform met meerdere belanghebbenden om duurzame transformatie in de Construction Equipment industrie en de motorsport te versnellen.

Een partnerschap om de transformatie te versnellen
In het kader van het driejarige partnerschap zal Volvo CE een mix van haar toonaangevende elektrische machines en meest duurzame en innovatieve oplossingen in de opwindende wereld van de motorsport aan het werk zien, nu het FIA World Rallycross Championship een compleet nieuw tijdperk van volledig elektrische, duurzame races ingaat. Verdere spannende details over dit baanbrekende partnerschap zullen in de komende weken worden bekendgemaakt.

World RX is altijd een toeschouwervriendelijke raceserie geweest waarin productiewagens racen op korte, gesloten circuits van asfalt en grind. Nu wordt het kampioenschap voor het eerst opnieuw uitgevonden voor 2022 als een volledig elektrische serie – en richt het zich op een jonger, meer divers publiek.

Arne Dirks, uitvoerend bestuurder van World RX, zegt: “Wij zijn erg trots om Volvo CE aan te kondigen als onze officiële leverancier van Construction Equipment. Ze zijn een geweldige partner voor World RX en ze voegen zich bij ons op een cruciaal moment nu het Wereldkampioenschap elektrisch gaat. We delen niet alleen vergelijkbare doelstellingen op het vlak van duurzaamheid, maar Volvo CE zal ook met ons samenwerken aan een aantal uiterst boeiende geheime projecten die we binnenkort zullen kunnen bevestigen en waarvan we overtuigd zijn dat ze het nieuwe tijdperk van de rallycross op spectaculaire wijze zullen inluiden.”

Verandering begint hier

Volvo CE wil haar betrokkenheid aan het kampioenschap gebruiken om de grenzen te verleggen op het gebied van duurzaamheid, veiligheid, gelijkheid en diversiteit. Net als de rallycrossauto’s zelf, heeft Volvo CE een goede reputatie in het leveren van hoogwaardige off-road oplossingen – en zal het de internationale elektrische raceserie gebruiken als platform om haar groeiende assortiment elektrische bouwmachines en innovatieve diensten aan een wereldwijd publiek te tonen.

Bill Law, hoofd Brand, Marketing & Communications bij Volvo CE, zegt: “Een wereldwijde verschuiving naar een elektrische toekomst is onvermijdelijk en dringend – en we weten dat duurzamere bouwoplossingen een vitaal onderdeel zijn van het stimuleren van die verandering. Daarom zijn we verheugd om samen te werken met het nu volledig elektrische FIA World Rallycross Championship – een serie die onze toewijding deelt om niet alleen de kracht van elektromobiliteit vandaag te demonstreren, maar ook om samen te werken aan de wereld waarin we willen leven.”

Spannende tijden tegemoet

Het seizoen begint met een ‘lanceringsevenement’ op het iconische Zweedse circuit Höljes. Daarna gaat de reis verder naar de beroemde Nürburgring in Duitsland, Hel in Noorwegen, Riga in Letland, Montalegre in Portugal, Spa-Francorchamps in België en een extra locatie die nog moet worden aangekondigd.

Duurzaam en digitaal

Als onderdeel van een gedeeld stappenplan voor duurzaamheid zullen de partijen ernaar streven de uitstoot van transport en logistiek tijdens de races te beperken, inclusie te stimuleren en reisgerelateerde uitstoot te verminderen. Volvo CE zal voornamelijk lokale klanten betrekken om races en roadshows bij te wonen – en met digitale tools, zoals het RX+ livestreamingsplatform van het kampioenschap, zal ook een breder publiek virtueel van de races kunnen genieten. “Door de integratie van het fysieke evenement en de digitale ervaring past World RX goed in onze nieuwe marketingaanpak. Bovendien benutten we de technologische evolutie om al onze belanghebbenden op een boeiende en spannende manier te bereiken.”, zegt Bill Law, hoofd Brand, Marketing & Communications bij Volvo CE.

Ook interessant voor jou