Volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager bij Reesink Turfcare

11 maart 2021

Met een online voorstelling heeft Reesink Turfcare de al eerder aangekondigde Reco eTrac-werktuigdrager gepresen-teerd. Deze volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager kan volgens de ontwikkelaars één dag onkruid borstelen op één acculading. Reesink Turfcare voor belux mikt op een brede inzet bij openbare besturen en groenvoorzieners in stedelijke gebieden. Reco eTrac elektrische werktuigdrager De Reco eTrac is […]

Met een online voorstelling heeft Reesink Turfcare de al eerder aangekondigde Reco eTrac-werktuigdrager gepresen-teerd. Deze volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager kan volgens de ontwikkelaars één dag onkruid borstelen op één acculading. Reesink Turfcare voor belux mikt op een brede inzet bij openbare besturen en groenvoorzieners in stedelijke gebieden.

Reco eTrac elektrische werktuigdrager

De Reco eTrac is voorzien van een ruime, laag geplaatste cabine, die de ontwikkelaars bij cabineleverancier Mathieu inkopen. De bestuurder heeft een relatief hoge zitpositie en dankzij de extra lage voorruit en volledig glazen deurpanelen heeft hij een ruim overzicht over het werk. De cabine is voorzien van een goed zittende zetel, een verstelbare stuurkolom en een elektronische klimaatregeling. Aan de rechterkant zitten het computerscherm en de joystick voor de bediening. De machine heeft achterwielsturing en is 130 centimeter breed. Hierdoor is ze voldoende wendbaar voor het werken in stedelijke gebieden met krappe paden en scherpe hoeken. De werktuigdrager is uitgerust met twee elektrische (watergekoel- de) wielmotoren. De grote achterwielen in combinatie met een pendelende achteras kunnen vlot over stoepranden en hellingen heen.

Cabine Reco eTrac

De lithium-ionaccu zit onder de lichtblauwe kap. Daarboven is een opbouwmogelijkheid voor een frame gepland dat belastbaar is tot 1.000 kilo om bijvoorbeeld een watertank, opvang- bak of werktuig te plaatsen. Er zijn accupakketten in verschillende groottes leverbaar. De ma- chine is standaard uitgevoerd met een vaste eigen lader die kan worden aangesloten op een laadpaal. De ontwikkelaar van de machine, Motrac Industries, geeft aan dat de machine geschikt is voor een dag van acht uur onkruidbor- stelen. De machine is hiervoor uitgerust met een fronthef en hydrauliekaansluitingen voor het zwenken en heffen van de borstel en voor de aanbouw van eventuele andere werktuigen. Er is aangegeven dat er in de toekomst meer werktuigen op maat van de Reco eTrac zullen komen. De eerste vijf werktuigdragers worden dit voorjaar uitgeleverd. In de tweede helft van 2021 wordt de productie verder opgeschaald.

Ook interessant voor jou