Verbluffend blaasvermogen

5 december 2022

Blaas bladeren en maaiafval in een handomdraai weg van paden en oppervlakken met de BGA 60 accubladblazer van STIHL De STIHL BGA 60 beschikt over een blaaskracht tot 15 newton en is daarmee de krachtigste accubladblazer van het STIHL AK accusysteem. Met de nieuwe bladblazer, uitgerust met een variabele snelheidsregeling en een boostmodus, kunnen zowel […]

Blaas bladeren en maaiafval in een handomdraai weg van paden en oppervlakken met de BGA 60 accubladblazer van STIHL

De STIHL BGA 60 beschikt over een blaaskracht tot 15 newton en is daarmee de krachtigste accubladblazer van het STIHL AK accusysteem. Met de nieuwe bladblazer, uitgerust met een variabele snelheidsregeling en een boostmodus, kunnen zowel particulieren als professionals heel eenvoudig oppervlakken en paden reinigen – en dat zonder uitlaatgassen en in stilte dankzij de accutechnologie. Gehoorbescherming is dan ook overbodig en zo kan je zonder problemen werken in geluidsgevoelige gebieden zoals dichtbevolkte woonwijken of in de buurt van ziekenhuizen en rusthuizen. De bladblazer is ontworpen met een ingebouwde accuschacht om accu’s eenvoudig te bevestigen. We raden de accu AK 30 van 36 V aan. Deze accu draagt bij tot de uitstekende balans van de BGA 60, zodat je het toestel comfortabel kan bedienen. Rond het einde van de blaaspijp zit een metalen ring ter bescherming tegen slijtage. Je kan de lengte van de blaaspijp aanpassen aan je lichaamslengte. Op die manier bescherm je je rug en zet je de blaaskracht bovendien optimaal in.

Overzicht van de kenmerken van de accubladblazer STIHL BGA 60:

• Krachtig en licht

Met de nieuwe accubladblazer STIHL BGA 60 kunnen zowel particuliere gebruikers als schoonmaak- en conciërgediensten paden en oppervlakken rond huizen en terreinen eenvoudig reinigen. Uitgerust met een EC-motor met variabele snelheid en een boostmodus biedt hij een hoog blaasvermogen tot 15 newton en een luchtdebiet van 780 m³/h. Zo blijft hij alle reinigingstaken heel gemakkelijk de baas. De machine werkt zelfs bij natte bladeren en maaiafval. Ondanks zijn hoge vermogen weegt hij amper 2,5 kg en zelfs met de aanbevolen accu AK 30 heeft hij slechts een gewicht van 3,8 kg.

• Variabel en stil

Het toerental van de BGA 60 is traploos verstelbaar. Bovendien heeft hij een boostmodus waarmee je het vermogen kan verhogen voor bijzonder veeleisende reinigingssituaties. Zelfs op vol blaasvermogen genereert de machine een maximaal geluidsdrukniveau van 76 dB(A). Het dragen van gehoorbescherming is dus niet nodig en ook je buren zullen het lage geluidsniveau op prijs stellen. Deze accubladblazer is dan ook ideaal voor gebruik in geluidsgevoelige gebieden.

• Ergonomisch en robuust

Het compacte ontwerp van de BGA 60 en zijn optimale balans – dankzij het zwaartepunt dicht bij het lichaam – maken het werk minder vermoeiend. De lengte van de blaaspijp is verstelbaar, zodat de gebruiker ze perfect kan aanpassen aan hun lichaamslengte. Dit maakt de bladblazer nog comfortabeler in gebruik en voorkomt verlies van blaaskracht door een te grote afstand tot de grond. Een metalen ring rond de ronde blaasmond beschermt de blaaspijp tegen slijtage bij contact met de grond, bijvoorbeeld bij het verwijderen van hardnekkig vuil.

• Praktisch accusysteem

De machine is uitgerust met een accuschacht waarin je een 36 V lithium-ion-accu van het STIHL AK accusysteem eenvoudig in vastklikt. Voor de BGA 60 is de accu AK 30 het meest aangewezen. Hij zorgt niet alleen voor een optimale stroomvoorziening, maar ook voor een uitstekende balans van de machine. Het modulaire accusysteem omvat naast de bladblazer ook tal van andere machines die geschikt zijn voor de meest uiteenlopende taken – van grasmaaiers, heggenscharen, heggenscharen op steel, kantenmaaiers en kettingzagen tot verticuteermachines. Bovendien biedt het AK systeem accu’s met verschillende energiecapaciteiten en laders. De accu en lader zijn compatibel met meerdere machines: handig én zuinig!

Dankzij een in lengte verstelbare blaaspijp met een metalen ring rond de blaasmond is de BGA 60 robuust en duurzaam, maar ook zeer gemakkelijk aan te passen aan de gebruiker.
Dankzij een in lengte verstelbare blaaspijp met een metalen ring rond de blaasmond is de BGA 60 robuust en duurzaam, maar ook zeer gemakkelijk aan te passen aan de gebruiker.

Ook interessant voor jou