Veenhuis QUAD-SHIFT

13 oktober 2020

Veenhuis Machines heeft haar Premium Tank Segment welke zeer geschikt zijn voor mindere draagkrachtige gronden en/of natte omstandigheden uitgebreid met de Premium QUAD-SHIFT 15.850 Liter. Uitermate geschikt voor bemesting op gras-, bouw- en akkerland. Minimale bodemdruk, Maximale capaciteit In het vroege voorjaar moet er onder alle omstandigheden in een korte periode veel mest uitgereden worden. […]

Veenhuis Machines heeft haar Premium Tank Segment welke zeer geschikt zijn voor mindere draagkrachtige gronden en/of natte omstandigheden uitgebreid met de Premium QUAD-SHIFT 15.850 Liter. Uitermate geschikt voor bemesting op gras-, bouw- en akkerland.

Minimale bodemdruk, Maximale capaciteit

In het vroege voorjaar moet er onder alle omstandigheden in een korte periode veel mest uitgereden worden. Maximale capaciteit en slagkracht, gecombineerd met een minimale bodemdruk zijn daarbij van groot belang. Het concept van 4 gelijk grote wielen die onafhankelijk naast elkaar draaien, is een prima alternatief voor de enkelasser uitgevoerd met brede banden. Het geringere wringeffect in met name bochtenwerk en een groter draagoppervlak zijn de grote voordelen van het Quad-principe.

De unieke schuifconstructie van de Premium QUAD-SHIFT tanks maakt het mogelijk om de buitenste wielen maar liefst 65 centimeter uit te schuiven, zodat er geen overlapping meer is met de tractorwielen. Ieder wiel heeft dus zijn eigen spoor en dus een betere drukverdeling op de bodem! Ook zorgt deze constructie ervoor
dat de tank de wendbaarheid van de compacte enkelas tanks heeft en daarnaast voldoende draagvermogen.

De 4 wiel onafhankelijke hydraulische pendelconstructie zorgt ervoor dat de druk op ieder wiel (620/80 R42) gelijk is en dat er zodoende een zo laag mogelijke druk per cm2 ontstaat.

In transportstand is door deze hydraulische vering een transportmodus aanwezig, die ervoor zorgt dat de tank zeer stabiel rijdt en hetzelfde gedrag vertoont als een normale enkelas-tank echter met extra rijcomfort van de hydraulische vering.

Dat is wat iedere landbouwer wil; in korte tijd de mest op het land brengen zonder beschadiging of aantasting van de bodemstructuur, weg en kavelpaden! Met de nieuwe QUAD-SHIFT van Veenhuis is dit realiseerbaar!

Vertrouwde Veenhuis techniek

Dit quad-concept is al in 2004 door Veenhuis als een van de eersten ontwikkeld en getest en op basis van positieve marktfeedback op dit quad-concept, nu toegevoegd aan het brede mestportfolio van Veenhuis.

Verder hebben deze tankuitvoeringen de specifieke eigenschappen die de Veenhuis Premium tanks kenmerken. Zo zijn ze leverbaar in zowel een verdringeruitvoering, alsmede in de bekende en unieke Veenhuis vacuüm/ centrifugaal-uitvoering en zijn ze uit te rusten met een korte zuig-arm of met een knikzwaai-arm aan de rechterzijde van de tank. Standaard behoren Isobus-besturing, vanuit de cabine proportioneel instelbare kouterdruk én automatische dosering tot de leverspecificatie van deze machine.

Precisiebemesting van Veenhuis

Uiteraard is het mogelijk met de Veenhuis Premium QUAD-SHIFT tanks te werken met een GPS-systeem en automatische sectieafsluiting op de zode- of bouwland-bemester. Hierdoor wordt (perceel)overlap van bemesting voorkomen. Bovendien kan de NutriFlow-sensor worden toegepast, zodat de mest ‘real time’ geanalyseerd wordt en er gedoseerd kan worden op een te bepalen nutriënt in de mest.

Ook interessant voor jou