Universal Robots President: Resultaten Q3 zijn een sterke indicatie van komende groei

29 oktober 2021

Universal Robots, dat zojuist zijn Q3-resultaten voor 2021 heeft bekendgemaakt, heeft een record kwartaalomzet van 78 miljoen dollar gerapporteerd, een stijging van 46% ten opzichte van de Q3-omzet van vorig jaar en een stijging van 31% ten opzichte van zijn pre-pandemische Q3-omzet van 2019. Sinds het Deense bedrijf in 2008 ’s werelds eerste commercieel levensvatbare […]

Universal Robots, dat zojuist zijn Q3-resultaten voor 2021 heeft bekendgemaakt, heeft een record kwartaalomzet van 78 miljoen dollar gerapporteerd, een stijging van 46% ten opzichte van de Q3-omzet van vorig jaar en een stijging van 31% ten opzichte van zijn pre-pandemische Q3-omzet van 2019.

Sinds het Deense bedrijf in 2008 ’s werelds eerste commercieel levensvatbare collaboratieve robot creëerde, heeft het meer dan 50.000 van zijn ‘cobots’ verkocht voor gebruik in een reeks industriële toepassingen, voornamelijk in de productiesector.

President Kim Povlsen, die het bedrijf sinds maart leidt, ziet de resultaten van dit kwartaal als een sterke indicatie van de komende groei:

“We zien een sterke en groeiende vraag naar onze robots naarmate de bekendheid van de technologie in de industrie toeneemt. Bijna overal waar we actief zijn, zien we dat de productiesector voor aanzienlijke uitdagingen staat – zoals een tekort aan arbeidskrachten en verstoring van de toeleveringsketen – die kunnen worden aangepakt door het gebruik van collaboratieve automatisering. Na de pandemie zien we ook dat bedrijven meer openstaan voor het ter discussie stellen van hun manier van werken, op zoek naar mogelijkheden om hun bedrijven veerkrachtiger te maken en het arbeidsleven van het personeel te verbeteren.”

Universal Robots heeft voor zijn technologie een platformmodel ontwikkeld, vergelijkbaar met het model dat door fabrikanten van smartphones wordt gebruikt. In samenwerking met zo’n 300 onafhankelijke bedrijven heeft het de ontwikkeling gestimuleerd van een enorme reeks componenten en toepassingen voor gebruik in de hele industrie, ook in voorheen niet-geautomatiseerde sectoren zoals lassen en schuren.

Universal Robots vertrouwt op de aanhoudende vraag naar zijn technologie en is nu op weg naar verdere groei. Kim Povlsen vervolgt:

“Ondanks het succes dat we al hebben gezien, betekent het potentieel van collaboratieve automatisering dat Universal Robots zich op een traject van snelle groei bevindt. We breiden ons reeds grote netwerk van distributeurs en gecertificeerde systeemintegrators uit en werven meer personeel op 22 locaties. We hebben momenteel meer dan 70 vacatures, dus het is echt een spannende tijd voor het bedrijf”.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)

Ook interessant voor jou