TUINTRENDS 2021: Smart, ergonomisch & duurzaam tuinieren

11 februari 2021

In 2021 ‘vergroent’ de ruimte om ons huis nog meer en ook op balkons en in stadstuinen wordt iedere centimeter maximaal benut. Op tuingebied zien we dan ook steeds meer oplossingen voor de ‘tiny garden’ waarin we zelf onze kruiden, tomaten en fruit kweken. Aan de andere kant worden de grote tuinklussen, zoals het gras […]

In 2021 ‘vergroent’ de ruimte om ons huis nog meer en ook op balkons en in stadstuinen wordt iedere centimeter maximaal benut. Op tuingebied zien we dan ook steeds meer oplossingen voor de ‘tiny garden’ waarin we zelf onze kruiden, tomaten en fruit kweken. Aan de andere kant worden de grote tuinklussen, zoals het gras maaien preciezer en gebruiksvriendelijker. MTD Products Benelux presenteert een selectie van de nieuwigheden van WOLF-Garten, Robomow en Cub Cadet.

                                 

1. Nieuwe generatie robotmaaiers: nauwkeuriger, zelfreinigend en connected

Minder werk, meer genieten. Dat kan dankzij deze nieuwe generatie Robomow robotmaaiers die doorontwikkeld is op basis van intensief klantenonderzoek. Belangrijke vernieuwingen zijn dat de maaiers ook de rand van het gazon tot op de millimeter nauwkeurig maaien en dat de messen eenvoudig te reinigen zijn. Topmodel is de Robomow RK met de gepatenteerde mulchreiniger die zelfreinigend is en het gemaaide gras op het gazon verdeeld zodat het tegelijkertijd voedt en hydrateert.  De RK kan heel precies maaien tot aan de wielbasis, zodat hij de randen perfect afwerkt. De robotmaaier is eenvoudig te bedienen met het display op de maaier, vanaf de app of met Alexa.

2. Tiny garden, mini tuinset in nieuw jasje

Tuinmerk WOLF-Garten ontwikkelde 39 jaar geleden al het duurzame multi-star® systeem waarbij een basissteel gebruikt kan worden voor verschillende opzetstukken. Dit jaar steekt WOLF-Garten de mini sets in een nieuw, stijlvol jasje. De ergonomisch gevormde handgreep zorgt ervoor dat het gereedschap comfortabel aanvoelt en niet uit de hand kan glijden tijdens het werken. Voor kleinere bloembedden en groentetuintjes zijn deze minitools ideaal.

Deze WOLF-Garten multi-star® alles-in-een set in nieuwe look bestaat uit een mini handgreep, bloemenschepje, kleine krabber, kleine gazonhark en dubbelhakje.

3. Mini Rider voor het grote werk – compacte elektrische zitmaaier met accu

Cub Cadet, bekend van de (semi) professionele tuintools, lanceert de Mini Rider LR2 ES76: een kleine tuintractor met oersterke elektrische 1.000 watt motoren die worden aangedreven door een 56V Li-ion accu. Dit is niet alleen milieuvriendelijker maar zorgt ook voor een extreem laag geluidsniveau en minimale gebruikskosten, omdat benzine en olie overbodig zijn. De maaibreedte van 76 centimeter in combinatie met de maaitijd van ca. 60 minuten maken het maaien van een gazon als een wandeling door het park. De onderhoudsvriendelijke Mini Rider is voorzien van heldere LED lampen, heeft een elektronische snelheidsregelaar en kan zelfs tijdens het maaien achteruitrijden.

4. Natura Bio meststof

WOLF-Garten breidt haar serie organische meststoffen uit met voeding voor opgehoogde bedden. Deze fijne korrels zijn gemakkelijk uit te strooien en versterken de groei en de smaak van groenten en kruiden. Dit puur plantaardigeproduct is verpakt in volledig recyclebaar gras papier. Daarnaast heeft WOLF-Garten ook Natura Bio meststoffen voor onder andere tomaten, bessen, gras en rozen.

Voor meer informatie, foto’s of een producttest, neem contact op met  Catherine Depoorter van Pili Pili Communications via catherine@pilipilicommunications.be of 0471/97.12.84

Beelden

Robomow

WOLF-Garten

Cub Cadet

Natura Bio meststof

 

www.cubcadet.eu

 

www.wolf-garten.com

 

www.robomow.com

 

 

Ook interessant voor jou