STUTTGART ZET ZICH SCHRAP VOOR UITVERKOCHT WERELDKAMPIOENSCHAP MET ‘S WERELDS BESTE SPORTHOUTHAKKERS

2 november 2023

STIHL TIMBERSPORTS® bereidt zich voor op het wereldkampioenschap voor sporthouthakkers dat in november plaatsvindt in de uitverkochte Porsche-Arena in Duitsland. Na eerdere succesvolle edities in 2013 en 2016 keert het wereldkampioenschap dit jaar terug naar Stuttgart. De stormloop op de tickets zorgde ervoor dat de Porsche-Arena op vrijdag 3 en zaterdag 4 november al weken […]

STIHL TIMBERSPORTS® bereidt zich voor op het wereldkampioenschap voor sporthouthakkers dat in november plaatsvindt in de uitverkochte Porsche-Arena in Duitsland.

Na eerdere succesvolle edities in 2013 en 2016 keert het wereldkampioenschap dit jaar terug naar Stuttgart. De stormloop op de tickets zorgde ervoor dat de Porsche-Arena op vrijdag 3 en zaterdag 4 november al weken voor de wedstrijd volledig uitverkocht was. Nu is ook het deelnemersveld bevestigd.

Met meer dan 100 atleten uit 20 landen is het binnenkort feest gegarandeerd in de hoofdstad van Baden-Württemberg. In 2016 genoten meer dan 12.000 fans gedurende twee dagen van dit unieke spektakel. Dit jaar werd de setup uitgebreid met een podium dat aan alle kanten open is, zodat de hele Porsche-Arena kan worden gebruikt. Dit betekent dat meer dan 13.000 enthousiaste toeschouwers een nieuw publieksrecord zullen vestigen voor een TIMBERSPORTS® wereldkampioenschap.

Australië opnieuw de te kloppen natie in de teamcompetitie

Het wereldkampioenschap opent op 3 november met de teamcompetitie, waarin 20 nationale teams het tegen elkaar opnemen in een knock-outsysteem. De ‘Chopperoos’ uit Australië waren vorig jaar niet te stoppen op weg naar de titel en gaan ook in 2023 als favoriet de competitie in. Als ze opnieuw winnen, wordt het hun vierde Team World Championship-overwinning op rij. De sterkste concurrentie komt van Nieuw-Zeeland, Canada en de VS, maar ook van Polen en Zweden vanuit Europees perspectief. Team Duitsland wil ook de medailleplaatsen aanvallen met de steun van het thuispubliek. Ook de Teams uit België en Nederland zullen hun beste beentje voorzetten. Team België, met teamkapitein Robin Cuvelier, treedt aan met Koen Martens, Koen Jacobs, Arnaud Goudsmedt, Quinten Verhaert en “Rookie” Kamiel Van Raemdonck. Het Nederlandse Team rekent op Redmer Knol, Ben Terpstra, Eelco de Beer, Martijn Harms en “Rookie” Cornelis Kok samen met Rik van Drielen als ervaren teamkapitein.

Veel kanshebbers maar geen topfavoriet in de individuele competitie

Een dag later zullen de 12 beste atleten ter wereld het tegen elkaar opnemen in alle zes ​ TIMBERSPORTS® disciplines op het individuele wereldkampioenschap. Het deelnemersveld van topklasse bestaat uit de nationale kampioenen van de VS, Nieuw-Zeeland, Australië en Canada en de beste acht nationale kampioenen uit Europa.

Jack Jordan is licht favoriet in het wereldkampioenschap, de Nieuw-Zeelander maakt kans om dit jaar na de World Trophy in juni nu ook de individuele competitie te winnen. Alleen zijn recent overleden landgenoot en TIMBERSPORTS® legende Jason Wynyard is dit ooit gelukt, met name in 2011. Ondertussen gaan Jason Lentz, de individuele wereldkampioen van 2021 uit de VS, en Ben Cumberland uit Canada ook de competitie in met kampioenschapsreferenties. Jamie Head komt voor het eerst uit voor Australië. De ‘Chopperoo’ is al meervoudig team wereldkampioen en versloeg voormalige wereldkampioenen Laurence O’Toole en Brad De Losa om zich te kwalificeren.

Uit Europa mikken onder meer de winnaar van de European Trophy 2023 Redmer Knol (Nederland) en de top drie van de Europese ranglijst – Danny Martin (Duitsland), Koen Martens (België) en Michał Dubicki (Polen) – op de felbegeerde titel. Martin, de lokale Duitse held, hoopt dat de gepassioneerde thuisfans hem naar de overwinning kunnen schreeuwen.

Live uitzendingen brengen de wedstrijden naar de fans thuis

Degenen die geen ticket hebben kunnen bemachtigen voor het spannende hoogtepunt van het seizoen, kunnen beide wedstrijden volgen via livestream op de officiële TIMBERSPORTS® kanalen. Zowel het wereldkampioenschap voor teams als het wereldkampioenschap voor individuele deelnemers wordt uitgezonden op Facebook, YouTube en Twitch voor alle fans van de topcompetitie in de houthaksport. Beide wedstrijden worden ook live uitgezonden in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Italië door het sportstreamingplatform DAZN.

Data:

Vrijdag 3 november vanaf 19.00 uur CET: Team Wereldkampioenschap

Zaterdag 4 november vanaf 19.00 uur CET: Individueel Wereldkampioenschap

Ook interessant voor jou