STIHL TIMBERSPORTS® WORLD TROPHY KOMT NAAR ROTTERDAM

13 april 2023

De beste sporthouthakkers ter wereld komen naar Rotterdam! Op zaterdag 10 juni nemen ze deel aan de STIHL TIMBERSPORTS® World Trophy, de oudste extreme sport ter wereld. Het evenement vindt dit jaar plaats in de historische Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam. De World Trophy 2023 wordt gehouden in de opmerkelijke Onderzeebootloods, een historische onderzeebootwerf […]

De beste sporthouthakkers ter wereld komen naar Rotterdam! Op zaterdag 10 juni nemen ze deel aan de STIHL TIMBERSPORTS® World Trophy, de oudste extreme sport ter wereld. Het evenement vindt dit jaar plaats in de historische Onderzeebootloods in de haven van Rotterdam.

De World Trophy 2023 wordt gehouden in de opmerkelijke Onderzeebootloods, een historische onderzeebootwerf in de haven van Rotterdam, één van de bekendste toeristische trekpleisters van de stad.

De extreem uitdagende World Trophy maakt deel uit van een driedaags evenement van TIMBERSPORTS® in Rotterdam in het weekend van 9-11 juni. De nieuwkomers in de sport bijten de spits af op vrijdag in het Rookie World Championship. Op zaterdag wordt de World Trophy voorafgegaan door de International Women Cup. De Benelux atleten sluiten af met een thuiswedstrijd, het Benelux Championship, op zondag.

Tickets voor het evenement zijn nu te koop via https://stih.ly/timbersportsNL.

In de World Trophy nemen de 16 hoogst gerangschikte TIMBERSPORTS® atleten uit de hele wereld het tegen elkaar op in een reeks knock-outconfrontaties of zogenaamde heats. ​ In elke heat voltooien de atleten vier disciplines na elkaar: Stock Saw, Underhand Chop, Single Buck en Standing Block Chop. De snelste atleet van elke heat gaat door naar de kwartfinales en halve finales, met uiteindelijk een spannende grote finale tussen de laatste twee overgebleven deelnemers. De winnaar wordt uitgeroepen tot TIMBERSPORTS® World Trophy Champion.

De beste sporthouthakkers ter wereld gaan de strijd aan in Rotterdam

Er wordt een zeer competitief deelnemersveld van 16 topsporthouthakkers verwacht, met de 10 beste Europeanen van de European Trophy 2022 en de beste atleten uit Australië, Nieuw-Zeeland, Canada en de VS, plus twee wildcards die nog worden toegekend.

Het STIHL TIMBERSPORTS® Rookie World Championship is de aftrap van een spectaculair weekend. 12 van de beste nieuwkomers in de sport jonger dan 25 jaar gaan de strijd met elkaar aan in een wedstrijd in drie ronden met vijf disciplines: Underhand Chop, Stock Saw, Standing Block Chop, Single Buck en Springboard.

De World Trophy op zaterdag wordt voorafgegaan door de International Women Cup, waarbij 9 vrouwelijke atleten van wereldklasse het tegen elkaar opnemen in drie iconische TIMBERSPORTS® disciplines – Stock Saw, Single Buck en Underhand Chop.

Zondag sluiten we af met het Benelux Championship. In deze thuismatch nemen de beste Nederlandse en Belgische atleten het tegen elkaar op in een competitie in drie ronden met alle zes disciplines, inclusief Hot Saw.

Het is dan ook een spektakel om je op te verheugen! Spectaculaire supersnelle onderdelen wisselen af met een mooie festivalbeleving. Alle bezoekers, jong en oud, kunnen genieten van een bijzondere middag of avond uit. ​

Vorig jaar verscheen de World Trophy opnieuw op de agenda in Wenen, toen de Nieuw-Zeelander Jack Jordan de Amerikaan Jason Lentz versloeg in een spannende finale, live bijgewoond door duizenden fans met de prachtige Rathausplatz in Wenen op de achtergrond. Ook miljoenen fans over de hele wereld volgden de wedstrijd.

Datum: Vrijdag 9 juni – Rookie World Championship

Zaterdag 10 juni – International Women Cup en World Trophy

Zondag 11 juni – Benelux Championship

Locatie: Onderzeebootloods, haven van Rotterdam, Nederland.

Tickets: Nu te koop via https://stih.ly/timbersportsNL

Ook interessant voor jou