STIHL Timbersports® strijkt neer op het Oktoberfeest in Sittard op 14 en 15 oktober 2017.

9 oktober 2017

Het STIHL Timbersports® Benelux kampioenschap alsook de Europese kwalificaties voor de Champions Trophy van 2018 vinden dit jaar plaats op het Oktoberfeest in Sittard. De gemeente Sittard-Geleen zoekt elk jaar naar nieuwe elementen die bijdragen aan het succes van hun Oktoberfeest. Lederhosen, dirndls en sporthouthakkers zijn een vanzelfsprekende combinatie. Zowel de organisatie van het Oktoberfeest […]

Het STIHL Timbersports® Benelux kampioenschap alsook de Europese kwalificaties voor de Champions Trophy van 2018 vinden dit jaar plaats op het Oktoberfeest in Sittard.

De gemeente Sittard-Geleen zoekt elk jaar naar nieuwe elementen die bijdragen aan het succes van hun Oktoberfeest. Lederhosen, dirndls en sporthouthakkers zijn een vanzelfsprekende combinatie. Zowel de organisatie van het Oktoberfeest als STIHL zijn dan ook erg enthousiast over deze nieuwe samenwerking.

Benelux kampioenschap 2017

Op zaterdag 14 oktober 2017 vanaf 14u30 zullen maar liefst 25 sporters strijden om de titel en een plaats in de finale van het wereldkampioenschap in Lillehammer-Noorwegen op 3 en 4 november 2017. Voor de teamcompetitie op het wereldkampioenschap zijn er 5 plaatsen te verdienen per landenteam. De top 5 van Nederland en de top 5 van België gaan op die manier door naar het wereldkampioenschap.

De atleten nemen het tegen elkaar op door zo snel mogelijk verschillende houtzaag- of houthakdisciplines af te werken. Bij STIHL Timbersports® draait het niet alleen om kracht en techniek maar ook om behendigheid en precisie. Titelverdediger Martijn Harms (NLD) behoort dit jaar alvast tot de favorieten. Ook David Bergen (BEL) is één van de kanshebbers. David werd 3 jaar op rij Benelux kampioen in 2013, 2014 en 2015 en inmiddels al 8 keer op rij Belgisch kampioen. In het Belgisch team is Single Buck zijn specialiteit. Langs Nederlandse zijde is ook Rik van Drielen (NLD) een geduchte concurrent. Hij werd reeds 4 keer Benelux kampioen. Koen Martens (BEL) zette vorig jaar een knalprestatie neer op het wereldkampioenschap in Stuttgart en zal ook nu zijn beste beentje voorzetten. Kortom, spanning en spektakel gegarandeerd!

De volgende 25 Benelux atleten strijden op zaterdag 14 oktober 2017 vanaf 14u30 om de nationale titels, de titel van Benelux kampioen, en een plek in één van de nationale teams voor het Wereldkampioenschap in Lillehammer :

David Bergen ……………………………….. BEL

Mike Berkes …………………………………. LUX

Bert Bernaers……………………………….. BEL

Jurjen Bolsenbroek ……………………….. NLD

Roel Ceyssens……………………………… BEL

Maarten Cuvelier ………………………….. BEL

Robin Cuvelier ……………………………… BEL

Eelco de Beer ………………………………. NLD

Edwin Dost ………………………………….. NLD

Cédric Faymonville ……………………….. BEL

Eugène Geerders …………………………. NLD

Arnaud Goudsmedt ……………………….. BEL

Martijn Harms ………………………………. NLD

Marc Hermes ……………………………….. LUX

Redmer Knol ………………………………… NLD

Koen Martens ………………………………. BEL

Jurgen Nieuwkamp ……………………….. NLD

Wouter Schulp ……………………………… NLD

Benjamin Stevens …………………………. BEL

Ben Terpstra ………………………………… NLD

Martijn van der Waal ……………………… NLD

Rik van Drielen …………………………….. NLD

John van Kampen …………………………. NLD

Florent Van Raemdonck ………………… BEL

Arjan van Vliet………………………………. NLD

PERSBERICHT STIHL TIMBERSPORTS®

Indien u op de hoogte wenst te blijven van het kampioenschap, kan u ons volgen via ons facebook evenement: https://www.facebook.com/events/691844047675655

Wilt u graag het WK 2017 in Lillehammer op 3 en 4 november bijwonen? Reserveer dan hier uw tickets : http://www.ticketmaster.no/artist/stihl-timbersports-tickets/902919?language=en-us

Champions Trophy European Qualifier 2017

Op zondag 15 oktober 2017 vanaf 14u00 treden 27 Europese atleten uit 14 landen aan om een plaats te veroveren in de Champions Trophy 2018. De wedstrijdformule van de Champions Trophy vergt van de atleten een combinatie van uithoudingsvermogen, precisie en kracht. Ze moeten vier zaag- en bijldisciplines uit de STIHL TIMBERSPORTS® Series na elkaar uitvoeren. De disciplines in volgorde zijn ‘Stock Saw’, ‘Underhand Chop’, ‘Single Buck’ en ‘Standing Block Chop’.

Deze deelnemers, waaronder enkele internationale toppers, nemen het tegen elkaar op in de Champions Trophy European Qualifier 2017:

Peter Bauer …………………………………. DEU

David Bergen ………………………………. BEL

Mike Berkes …………………………………. LUX

Simon Bond ………………………………… GBR

Eelco de Beer ……………………………… NL

Ook interessant voor jou