STIHL pakt uit met krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag ter wereld

23 oktober 2020

STIHL MS 881 imponeert met enorm vermogen en voldoet aan Euro-5 emissienorm STIHL heeft met de STIHL MS 881 ‘s werelds krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag in zijn assortiment, dankzij een cilinderinhoud van 121,6 cm3 en een vermogen van 6,4 kW. Meer nog, door de moderne STIHL 2-MIX-motor is het de enige op de markt […]

STIHL MS 881 imponeert met enorm vermogen en voldoet aan Euro-5 emissienorm

STIHL heeft met de STIHL MS 881 ‘s werelds krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag in zijn assortiment, dankzij een cilinderinhoud van 121,6 cm3 en een vermogen van 6,4 kW. Meer nog, door de moderne STIHL 2-MIX-motor is het de enige op de markt in die vermogensklasse die voldoet aan de strenge eisen van de Europese emissienorm Euro-5. Ideaal voor professionele houtkap of gebruik in mobiele zaagmolens. De optimalisatie van de uitstoot in vergelijking met de MS 880 had geen invloed op het gewicht. Hierdoor blijft de verhouding tussen vermogen en gewicht onveranderd op het lage niveau van 1,5 kg/kW. Handig wanneer elke gram telt! Verder blinkt de MS 881 uit in comfort. Dankzij de stopknopfunctie is de nieuwe kettingzaag steeds startklaar. Daarnaast bieden de tegen verlies beveiligde moeren op het geoptimaliseerd kettingwieldeksel extra comfort bij het vervangen van de ketting. Verder heeft hij een modernere oliepomp die het oliedebiet op basis van de vraag regelt en zo een optimale oliestroom garandeert. Ten slotte heeft STIHL de MS 881 ook naar een hoger niveau getild op het vlak van service en onderhoud. Via de diagnoseaansluiting kunnen alle relevante gegevens worden uitgelezen. En de efficiënte HD2-filter verhoogt de levensduur.De STIHL MS 881 is ‘s werelds krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag, en biedt naast zijn enorm vermogen nog heel wat voordelige productkenmerken.

Enorm vermogen

Met een cilinderinhoud van 121,6 cm3 en een vermogen van 6,4 kW is de STIHL MS 881 de krachtigste in serie geproduceerde kettingzaag ter wereld. Dankzij dit uitzonderlijk vermogen is het dus een uitstekende keuze voor professionele houtkap of voor het gebruik in mobiele zaagmolens. De kettingzaag is standaard uitgerust met een 75 cm lange zaaggarnituur bestaande uit het STIHL Rollomatic ES zaagblad en de STIHL .404″ Rapid Super zaagketting. Je kan hem echter ook gebruiken met zaagbladen met een lengte tot 105 cm.

Geoptimaliseerde emissiewaarden, geen gewichtstoename

De nieuwe MS 881 is uitgerust met een moderne STIHL 2-MIX-motor. Deze zorgt voor zeer goede emissiewaarden en een laag brandstofverbruik. Zo is deze kettingzaag de enige op de markt in haar vermogensklasse die voldoet aan de strenge eisen van de emissienorm Euro-5. Verder werd de optimalisatie van de uitstoot zo uitgevoerd dat ze geen invloed had op het gewicht. De vermogen-gewichtsverhouding blijft dan ook ongewijzigd op het niveau van de MS 880, namelijk 1,5 kg/kW.

Makkelijker werken dankzij details

Dankzij de stopknopfunctie is de machine altijd startklaar. Verder bieden de tegen verlies beveiligde moeren op het geoptimaliseerde kettingwieldeksel extra comfort bij het vervangen van de ketting. De kettingzaag is ook uitgerust met een moderne oliepomp die het oliedebiet naar behoefte regelt en een altijd optimale oliestroom garandeert.

Lange levensduur en eenvoudig onderhoud

Ook op het vlak van service en onderhoud heeft STIHL de MS 881 naar een hoger niveau getild. De HD2-luchtfilter met radiale afdichting heeft een lange levensduur en een zeer goede filtering tegen fijnstof. Bovendien kan de motorelektronica van de machine in de werkplaats worden uitgelezen via de diagnoseaansluiting. Zo kan je een storing snel opsporen en verhelpen.

Systeemgewicht bij STIHL

Voor professionele gebruikers telt elke gram gewicht in de hand. Daarom past STIHL veel technische knowhow toe om het systeemgewicht te verminderen. Dit is het gewicht van de kettingzaag zonder brandstof, inclusief zaaggarnituur. Het nieuwe cilinderontwerp, de slankere kettingwieldeksels, de consequente materiaalvervangingen van andere componenten en de ontwikkeling van lichte zaagbladen hebben bijvoorbeeld geleid tot een aanzienlijke gewichtsbesparing – zonder natuurlijk afbreuk te doen aan de robuustheid en de duurzaamheid. Het resultaat: een lager systeemgewicht en een eenvoudigere bediening.

Ook interessant voor jou