STIHL Magnesium Spuitgietwerk breidt productieactiviteiten uit en creëert nieuwe banen

21 juni 2021

STIHL Magnesium Spuitgietwerk, gevestigd in Weinsheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, breidt zijn productiecapaciteit voor onderdelen van elektrische fietsen uit om in te spelen op de sterke en aanhoudende groei in het marktsegment van de e-bikes. Het bedrijf is van plan nieuwe productiefaciliteiten en bijbehorende infrastructuur in zijn bestaande fabrieksgebouwen te installeren en investeert daarvoor […]

STIHL Magnesium Spuitgietwerk, gevestigd in Weinsheim in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, breidt zijn productiecapaciteit voor onderdelen van elektrische fietsen uit om in te spelen op de sterke en aanhoudende groei in het marktsegment van de e-bikes. Het bedrijf is van plan nieuwe productiefaciliteiten en bijbehorende infrastructuur in zijn bestaande fabrieksgebouwen te installeren en investeert daarvoor ongeveer 16 miljoen euro. “De uitbreiding van onze capaciteit voor e-bike onderdelen zal onze concurrentiekracht in dit segment vergroten”, zegt Hartmut Fischer, algemeen directeur van STIHL Magnesium Spuitgietwerk. “De trend zet zich voort in de richting van lichtgewicht, compacte aandrijvingen, en die worden geproduceerd met magnesium.”

STIHL Magnesium Spuitgietwerk produceert lichtgewicht onderdelen voor de behuizing van aandrijvingen voor elektrische fietsen. De Duitse marktleider voor aandrijvingen van e-bikes is een van zijn grote klanten. STIHL verwacht dat het ordervolume de komende jaren zal toenemen en streeft daarom naar een verdubbeling van het productievolume tegen 2023. De helft van de totale investering zal dit jaar worden gedaan. De uitbreiding bij STIHL Magnesium Spuitgietwerk zal op middellange termijn ook tot zeventig nieuwe banen in de regio creëren.

Een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen van Europa

STIHL Magnesium Spuitgietwerk werd opgericht in 1971 en viert dit jaar zijn vijftigste verjaardag. Tegenwoordig is het een van de grootste en modernste magnesiumspuitgieterijen in Europa. Met zijn hoogwaardige producten is de fabriek een belangrijk onderdeel van het wereldwijde STIHL productienetwerk. De bijna achthonderd medewerkers produceren hoogwaardige magnesiumcomponenten voor kettingzagen en elektrisch gereedschap, maar ook voor de automobiel-, motor-, en fietssector, voor elektronica en medische technologie. Ongeveer dertig procent van de omzet is afkomstig van spuitgietprojecten voor externe klanten. De fabriek is de afgelopen jaren voortdurend gegroeid en in juli 2020 werd een nieuwe logistieke productiefaciliteit toegevoegd.

Ook interessant voor jou