STIHL en Hellmann openen nieuw centraal magazijn in Völklingen

8 december 2022

Op 14 november 2022 werd het nieuwe centrale magazijn van STIHL in Völklingen officieel geopend. Het logistieke complex is gebouwd door Dietz AG als investeerder en wordt beheerd door Hellmann Worldwide Logistics. Met dit nieuwe gebouw zal de STIHL Groep niet alleen haar capaciteit vergroten, maar ook de logistieke prestaties en snelheid verbeteren. De nieuwe […]

Op 14 november 2022 werd het nieuwe centrale magazijn van STIHL in Völklingen officieel geopend. Het logistieke complex is gebouwd door Dietz AG als investeerder en wordt beheerd door Hellmann Worldwide Logistics. Met dit nieuwe gebouw zal de STIHL Groep niet alleen haar capaciteit vergroten, maar ook de logistieke prestaties en snelheid verbeteren. De nieuwe logistieke en distributievestiging zal worden gebruikt als opslagplaats voor de accuproducten en alle STIHL machines die in de productievestiging in Tirol worden geproduceerd. Van daaruit zullen de producten geleverd worden aan alle STIHL verkoopmaatschappijen en STIHL dealers wereldwijd, voornamelijk in Duitsland, Frankrijk en de Benelux. Völklingen zal ook leveren aan klanten die hun producten rechtstreeks via de STIHL online shop bestellen. De eerste leveringen zijn al in augustus van dit jaar vertrokken uit Völklingen. Het magazijn zal echter pas in januari 2023 volledig operationeel zijn.

Nikolas Stihl, voorzitter van de adviesraad en de raad van toezicht van STIHL, licht toe: “Met het centrale magazijn in Völklingen willen we niet alleen de bestaande capaciteitsproblemen oplossen, maar ook de weg inslaan naar verdere uitbouw, vooral van het groeiende accusegment. Om in onze sector marktleider te blijven, moeten we er immers voor zorgen dat we op lange termijn internationaal concurrerend zijn, zowel wat snelheid als wat kostenefficiëntie betreft, en dit geldt ook voor de logistiek.”

Het grootste logistieke magazijn van de STIHL Groep wordt beheerd door Hellmann Worldwide Logistics

Het ultramoderne centrale magazijn van STIHL in Völklingen heeft een totale oppervlakte van ongeveer 58.000 vierkante meter en beslaat ook ongeveer 3.000 vierkante meter mezzanineruimte en 1.600 vierkante meter kantoorruimte. Het nieuwe gebouw onderscheidt zich door ultramoderne opslag- en pickingtechnologie, zoals smartwatches die de voorraadniveaus en instructies weergeven en op die manier de klassieke handscanner vervangen. Dankzij een combinatie van smalle, doorlopende en brede gangpaden is de indeling perfect aangepast aan de opgeslagen goederen en is maximale flexibiliteit mogelijk.

“Met dit nieuwe gebouw optimaliseren we onze processen, vanaf de orderplaatsing tot de levering aan de klant. Ik ben er vast van overtuigd dat we met dit uiterst competitieve logistieke systeem optimaal aan de hoge eisen van onze klanten kunnen voldoen”, aldus Georg Miehler, hoofd distributielogistiek bij STIHL. Ook de Oostenrijkse productievestiging van STIHL Tirol was nauw bij het project betrokken. Clemens Schaller, algemeen directeur van STIHL Tirol, benadrukt: “Wij vinden het geweldig om de operationele leiding van het nieuwe centrale magazijn van STIHL op ons te nemen en zo een belangrijke bijdrage te leveren aan de verdere groei van de STIHL Groep.”

Centraal magazijn in Völklingen ontworpen met het oog op toekomstige groei

Gedurende de contractperiode, die loopt tot 2032, investeert STIHL meer dan 150 miljoen euro in het centrale magazijn. Volgend jaar zullen bijvoorbeeld extra zelfrijdende heftrucks worden gebruikt. De site van 120.000 vierkante meter biedt ook de mogelijkheid om de opslagruimte vanaf 2025 met 30.000 vierkante meter uit te breiden. Zo kan STIHL inspelen op de toekomstige stijging van de verkoop.

“De opening van het centrale magazijn van STIHL is een echte mijlpaal voor ons allemaal. We zijn erg blij dat we onze gezamenlijke groei in het kader van ons strategisch partnerschap met STIHL de komende jaren kunnen voortzetten”, aldus Volker Sauerborn, COO, Contract Logistics Hellmann Worldwide Logistics.

Sven Eisfeld, Managing Director Duitsland, Hellmann Worldwide Logistics, voegt hieraan toe: “Met de nieuwe locatie in Völklingen kunnen wij onze aanwezigheid in het zuidwesten van Duitsland aanzienlijk versterken en zo de voorwaarden scheppen voor verdere groei in deze regio. Op de koop toe hebben we in de drielandenregio op het kruispunt van Duitsland, Frankrijk en Luxemburg meer dan 120 nieuwe banen kunnen creëren en, gezien de verwachte toename van de volumes, hopen we de komende jaren nog meer werkgelegenheid te kunnen scheppen.”

Ook Christiane Blatt, de burgemeester van Völklingen, is tevreden: “Hellmann Worldwide Logistics, een van de grootste logistieke bedrijven, en de STIHL Groep zijn twee belangrijke wereldspelers. Wij zijn er trots op dat zij Völklingen als site hebben gekozen. Een vestiging van deze omvang is van fundamenteel strategisch belang voor onze stad. Ze versterkt niet alleen de economische infrastructuur op lange termijn, maar schept ook meer dan 120 banen.”

Ook interessant voor jou