STIHL en Elrad richten joint venture op voor elektronische componenten

18 mei 2021

De STIHL dochteronderneming ZAMA Corporation en de Elrad International Group hebben een joint venture opgericht voor de productie van elektronische assemblages. De twee ondernemingen hebben een jointventureovereenkomst ondertekend die vervolgens officieel door de bevoegde antitrustinstanties werd goedgekeurd. De joint venture zal actief zijn onder de naam ZE Electronic Manufacturing Service Ltd. ZAMA bezit 51% van […]

De STIHL dochteronderneming ZAMA Corporation en de Elrad International Group hebben een joint venture opgericht voor de productie van elektronische assemblages. De twee ondernemingen hebben een jointventureovereenkomst ondertekend die vervolgens officieel door de bevoegde antitrustinstanties werd goedgekeurd. De joint venture zal actief zijn onder de naam ZE Electronic Manufacturing Service Ltd. ZAMA bezit 51% van de aandelen, de overige 49% zijn in handen van Elrad. De ondernemingen hebben afgesproken geen financiële details over de transactie bekend te maken.

STIHL en de Elrad Group werken al lang nauw samen. “Voor STIHL is de joint venture een belangrijke bouwsteen in onze accustrategie”, zegt Martin Schwarz, lid van de raad van bestuur van STIHL voor productie en materialen. “Deze stap stelt ons in staat om onze expertise op het gebied van elektronica te vergroten en ons verticale aanbod van productie en toegevoegde waarde gericht uit te breiden.” Scott Faude, Partner bij Elrad Group, voegt toe: “We zijn blij dat we onze samenwerking met STIHL verder kunnen uitbouwen door deze joint venture op te richten, zodat we samen groei kunnen blijven nastreven.” Het is de bedoeling dat de nieuwe onderneming eind 2021 van start gaat in de Filipijnse productielocatie van ZAMA in Santo Tomas in de provincie Batangas. Op middellange termijn zal dit tot de creatie van meer dan 175 nieuwe banen leiden.

Het accusegment: een groot potentieel voor de toekomst

STIHL kiest al jaren in toenemende mate voor een portefeuillemix van benzine- en accuproducten en legt nu vooral de nadruk op zijn accustrategie. Het snelgroeiende accusegment droeg al in 2019 zo’n 15 procent bij aan de omzet van de STIHL Groep. De eigen, sterk geautomatiseerde productie van accupacks is sinds 2019 in bedrijf in de hoofdvestiging in Waiblingen. Hierdoor heeft STIHL een uitgebreide expertise kunnen opbouwen in de accusector. Het bedrijf levert de zelfgeproduceerde accupacks rechtstreeks aan de klanten om tegemoet te komen aan de constante stijging van de vraag naar accuproducten.

Over ZAMA Corporation

ZAMA Corporation is een volledige dochteronderneming van de STIHL Groep en ‘s werelds grootste fabrikant van membraancarburateurs. Tot op heden heeft de ZAMA Group vestigingen in Japan, Hongkong, China, de Filippijnen en de VS. Het bedrijf levert carburateurs, oliepompen en andere precisieonderdelen aan diverse fabrikanten van kettingzagen en tuingereedschap. Met een personeelsbestand van meer dan 2.400 werknemers produceert ZAMA jaarlijks meer dan 15 miljoen carburateurs in een 350-tal varianten.

Over Elrad International

Elrad Group heeft meer dan twintig jaar ervaring als toeleverancier in de ontwikkeling en productie van elektronische en elektromechanische assemblages voor diverse industrieën. Als systeemleverancier is de Elrad Group betrokken bij verschillende of alle fasen van het ontwikkelingsproces voor elektronische assemblages ten behoeve van haar klanten. Het doel is massaproductie van deze assemblages of volledig geassembleerde producten. Het bedrijf heeft meer dan 1.800 mensen in dienst op vier locaties wereldwijd (onder andere in Slovenië).

Ook interessant voor jou