Stevig op de grond de hoogte in

18 september 2021

De nieuwe STIHL HTA 135 voor de professionele boomverzorging Puurs, september 2021. Blijf stevig met de voeten op de grond terwijl je in de boomkruinen werkt: met de nieuwe accuhoogsnoeier STIHL HTA 135 gaan professionele klussen voor boomverzorging je nog beter af. De krachtigste accuhoogsnoeier van STIHL beschikt over een bijzonder stijve telescoopsteel met snelverstelling […]

De nieuwe STIHL HTA 135 voor de professionele boomverzorging

Puurs, september 2021. Blijf stevig met de voeten op de grond terwijl je in de boomkruinen werkt: met de nieuwe accuhoogsnoeier STIHL HTA 135 gaan professionele klussen voor boomverzorging je nog beter af. De krachtigste accuhoogsnoeier van STIHL beschikt over een bijzonder stijve telescoopsteel met snelverstelling om de totale lengte tussen 285 en 405 centimeter eenvoudig in te stellen. Dankzij deze machine in combinatie met de zaagketting STIHL 1/4“ PM 3 kunnen boomverzorgers, medewerkers van gemeentelijke werven en fruittelers een precieze startpositie kiezen en een zuiver zaagbeeld leveren, zelfs hoog in de lucht. De STIHL HTA 135 heeft een ergonomische bedieningshandgreep waarmee hij comfortabel aangestuurd kan worden. Hij valt op door zijn lage gewicht dankzij de robuuste, lichte magnesiumtransmissie. Zijn krachtige, borstelloze EC-motor werkt stil en trillingsarm en een eenvoudig te reinigen luchtfilter zorgt voor een optimalemotorkoelingeneenlangelevensduur.Moeilijkeweersomstandigheden zoals regen of vocht houden deze robuuste machine niet tegen. De accuhoogsnoeier haalt zijn energie uit een lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL AP accusysteem. Die wordt in de accuschacht in de behuizing geplaatst en garandeert zo bovenop de energietoevoer ook een uitstekende balans. Hierbij is de AP 300 S de beste keuze. Die geeft de machine met één acculading voldoende energie om hem tot 45 minuten te gebruiken.

Overzicht van de details:

 • Krachtig, licht en stil
  De nieuwe HTA 135 is de krachtigste accuhoogsnoeier in het STIHL assortiment en overtuigt met zijn hoge torsiemoment. De krachtige EC-motor onderscheidt zich door zijn trillingsarme werking. In combinatie met de lichte magnesiumtransmissie is de belasting voor de gebruiker minder zwaar en kan hij de machine ook gedurende een langere tijd rustig en moeiteloos bedienen. Bovendien is de HTA 135 tijdens het werk zo stil dat er geen gehoorbeschermer nodig is en ook de omgeving niet gestoord wordt door lawaai of door uitlaatgassen. Een effectieve, eenvoudig te reinigen luchtfilter zorgt voor de motorkoeling en dus voor een lange levensduur met een constant hoog vermogen.
 • Voor zuivere, precieze snedes op grote hoogte
  De HTA 135 beschikt over een bijzonder stijve vierkante telescoopsteel, zodat de totale lengte van de machine gereedschapsloos tussen 285 en 405 cm ingesteld kan worden. Daardoor hebben gebruikers in de boomverzorging, bij gemeentelijke diensten en in de fruitteelt een grotere reikwijdte terwijl ze stevig op de grond blijven staan. De robuuste accuhoogsnoeier is uitgerust met zaagblad STIHL Rollomatic E Mini met een lengte van 30 cm en de smalle STIHL 1/4“ Picco Micro 3 (PM3). Deze zaaggarnituur garandeert een hoog zaagvermogen en een zuiver zaagbeeld en speelt het klaar om ook dikkere takken precies en efficiënt af te zagen. Daarnaast kan ook de STIHL 3/8“ Picco Micro Mini 3 (PMM3) gebruikt worden. De peillijst op het kettingwieldeksel maakt het eenvoudiger om de zaaggarnituur nauwkeurig te plaatsen en met de goed aansluitende takkenhaak kan het losse snoeiafval eenvoudig uit de boom verwijderd worden.
 • Details in de uitrusting voor meer veiligheid en comfort
  De nieuwe accuhoogsnoeier van STIHL springt er niet alleen uit wat betreft zaagvermogen. De lichte machine overtuigt ook door veel praktische details op het vlak van arbeidscomfort en uitrusting. De HTA 135 kan via een ergonomische bedieningshandgreep met led-indicator comfortabel bediend worden. Om los van de schachtlengte altijd perfect in balans te blijven, kan de klem voor de houder aan de schacht zonder gereedschap worden verschoven. De zijdelingse kettingspanning maakt het bijspannen van de zaagketting eenvoudig en het zijdelingse uitwerpen van de spaanders en splinters verlaagt het risico op verstopping. Bovendien heeft de gebruiker het niveau van de halftransparante tank met hechtoliën altijd in het zicht. Tijdens het afstellen beschermt de voet de behuizing tegen contact met de ondergrond.
 • Professioneel accusysteem , ook voor moeilijke weersomstandigheden
  De energie die nodig is voor de HTA 135 wordt geleverd door een lithium-ionaccu van 36 V uit het STIHL AP accusysteem. Dit systeem werd speciaal voor professionele gebruikers ontworpen. Daardoor kunnen ze ook tijdens regen of vochtig weer worden ingezet. Het accusysteem omvat behalve de accuhoogsnoeier nog 30 andere machines voor de meest uiteenlopende toepassingen. Er zijn accupacks en ruggedragen accu’s met een uiteenlopend energie-aanbod en diverse laders. Alle accu’s van het AP accusysteem zijn compatibel met de HTA 135. Hierbij wordt de AP 300 S aanbevolen, die in de accuschacht in de behuizing wordt geplaatst en met één acculading voldoende energie geeft om hem tot 45 minuten te gebruiken. Bovendien is de machine perfect uitgebalanceerd, doordat het zwaartepunt van de accu in de as van de schacht ligt: dat zorgt voor een klein kantelmoment, waardoor er zonder vermoeidheid kan worden gewerkt.

  • Voorbereid voor STIHL connected
  De accuhoogsnoeier STIHL HTA 135 is al voorbereid voor de volgende generatie van de STIHL Smart Connector. Hij kan zo heel eenvoudig geïntegreerd worden in de cloudgebaseerde systeem oplossing STIHL connected. Dit digitale machineparkbeheer biedt professionele gebruikers onder meer een gedetailleerd overzicht van alle machinegegevens zoals looptijd en leeftijd of over geplande onderhoudsmomenten en de onderhoudsgeschiedenis.

Ook interessant voor jou