Sterk – stil – veelzijdig

22 februari 2021

Ook moeilijk bereikbare begroeiing trim je comfortabel dankzij de nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 60 R met beugelhandgreep In kleine hoekjes, onder struiken en bomen of naast hagen en paadjes: met de accukantenmaaier STIHL FSA 60 R kunnen tuineigenaars graskanten en moeilijk bereikbare begroeiing snel en comfortabel trimmen. De nieuwe kantenmaaier is bovendien de ideale machine […]

Ook moeilijk bereikbare begroeiing trim je comfortabel dankzij de nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 60 R met beugelhandgreep

In kleine hoekjes, onder struiken en bomen of naast hagen en paadjes: met de accukantenmaaier STIHL FSA 60 R kunnen tuineigenaars graskanten en moeilijk bereikbare begroeiing snel en comfortabel trimmen. De nieuwe kantenmaaier is bovendien de ideale machine om ook kleinere gazons moeiteloos te maaien. De krachtige FSA 60 R beschikt over een traploze toerentalregelingen kan zowel met een draadmaaikop als met een maaikop met kunststof messen bediend worden. Je verwisselt de maaikoppen vlot en hebt hiervoor geen gereedschap nodig. De machine overtuigt ook op ergonomisch vlak: hij is uitstekend uitgebalanceerd en de beugelhandgreep kan over de hele schacht aangepast worden aan de lichaamslengte van de gebruiker. De bedieningshandgreep is bovendien met een sterk, slipvast softmateriaal bedekt, waardoor de kantenmaaier goed in de handligt. Dankzij de accutechnologie is de machine uitstootvrij en stil, een troef die ook de buren zullen waarderen. Een krachtige lithiumionaccu van 36 V uit het STIHL AK accusysteem levert de nodige energie. Je kan deze accu ook gebruiken bij andere machines van dit systeem.

Alle details in één oogopslag:

Uitstekende snijprestaties zonder lawaai

De nieuwe accukantenmaaier STIHL FSA 60 R is opvallend wendbaar. Graskanten en moeilijk bereikbare begroeiing in alle hoeken en kanten van het perceel kunnen zo snel en comfortabel mogelijk getrimd worden. De nieuwe kantenmaaier is ook uitstekend geschikt om kleinere gazons te maaien. Daarbij kan je het toerental van de sterke, borstelloze EC-motor volledig volgens behoefte traploos regelen. Een uitklapbare plantenbeugel zorgt ervoor dat struiken en bomen niet beschadigd worden tijdens het trimmen. De kantenmaaier stoot geen uitlaatgassen uit en is stil, zodat gehoorbescherming overbodig wordt.

Geschikt voor verschillende snijgereedschappen

Met zijn grote maaicirkel van 350 mm schiet het werk met de FSA 60 R snel op. De kantenmaaier is uitgerust met de draadmaaikop STIHL AutoCut C 6-2. Die hoeft niet eens geopend te worden om de draad te vervangen. De gebruiker kan de machine ook gebruiken met de als accessoire verkrijgbare STIHL DuroCut 5-2 met maaidraden en de STIHL PolyCut 6-2 met twee beweeglijke kunststof messen. Om de kunststof messen te vervangen, heb je geen gereedschap nodig. En als de maaikoppen verwisseld moeten worden, kan dat ook zonder gereedschap en is het in een handomdraai in orde.

Licht en comfortabel

De accukantenmaaier weegt inclusief accu (AK 20) en snijgereedschap (STIHL AutoCut C 6-2) slechts 4,5 kilo. Het is dus een echt lichtgewicht. Bovendien kan de beugelhandgreep over de volledige aluminium schacht verschoven worden en individueel aan de lichaamslengte van de gebruiker aangepast worden. De bedieningshandgreep is uitgerust met een sterk, slipvast softmateriaal. Daardoor ligt de kantenmaaier zowel tijdens het snoeien als tijdens het kantensnijden goed in de hand, ook als de machine gedraaid wordt.

Accuvermogen met systeem

De kantenmaaier haalt zijn energie uit de krachtige lithiumionaccu 36 V uit het
AK accusysteem STIHL. Naast de kantenmaaier bevat dit modulesysteem machines voor de meest uiteenlopende toepassingen in de buurt van de woning en tuin: van gras- en verticuteermachines, haag- en heggenscharen tot blaastoestellen en kettingzagen. Daarbij horen accu’s met uiteenlopende energie-inhoud en verschillende laders. Dan is het handig dat je, als je meer dan een toestel bezit, de accu en de lader voor meerdere toestellen kan gebruiken. Voor de FSA 60 R bevelen wij de accu AK 20 aan.

 

Ook interessant voor jou