Sterenn Motoculture en Asecos bundelen krachten

22 april 2024

Om haar professionele klanten apparatuur te kunnen bieden die voldoet aan de norm NF EN 14470-1, heeft Sterenn Motoculture de krachten gebundeld met Asecos, de toonaangevende internationale fabrikant van gecertificeerde, brandwerende veiligheidskasten voor de opslag van ontvlambare producten. Asecos: pionier in veilige opslagoplossingen. Al 25 jaar staat Asecos bekend om zijn veilige opslagoplossingen voor gevaarlijke […]

Om haar professionele klanten apparatuur te kunnen bieden die voldoet aan de norm NF EN 14470-1, heeft Sterenn Motoculture de krachten gebundeld met Asecos, de toonaangevende internationale fabrikant van gecertificeerde, brandwerende veiligheidskasten voor de opslag van ontvlambare producten.

Asecos: pionier in veilige opslagoplossingen.

Al 25 jaar staat Asecos bekend om zijn veilige opslagoplossingen voor gevaarlijke producten direct op de werkplek. Het bedrijf is altijd de voorloper geweest op het gebied van veiligheidskasten en heeft regelmatig nieuwe oplossingen geleverd met, in 1994, de eerste veiligheidskast ter wereld die 90 minuten brandweerstand bood. Vandaag de dag stellen de toenemende hoeveelheden van de verschillende gevaarlijke stoffen die worden gebruikt, strengere eisen aan opslagoplossingen, vooral met de noodzaak om lithium-ion accu’s op te slaan en op te laden (bijv. startaccu’s, handgereedschap, enz…).

Asecos veiligheidskasten: de enige gecertificeerde kasten op de markt.

De Europese norm EN 14470 omvat een aantal punten met betrekking tot veiligheid op het werk, waaronder de opslag van brandbare producten in een of meer kasten met een minimale brandweerstand van 15 minuten (4 brandklassen zijn vereist: 15, 30, 60, 90 minuten). Dit betekent dat eigendommen en werknemers beschermd moeten worden in het geval van een brand, explosie of ongeval op het werk. De ventilatie van deze kasten moet zich direct boven het opvangreservoir bevinden om inademing van dampen op dagelijkse basis te voorkomen. In elke veiligheidskast moet een lekbak worden geïnstalleerd om de omgeving te beschermen tegen chemisch afval. Sommige verzekeringsmaatschappijen nemen deze apparatuur zelfs op in hun polis.

Een assortiment dat is aangepast aan verschillende opslagbehoeften, maar ook aan het type alarm dat nodig is.

Wanneer de veiligheidskast onbeheerd is, vooral ’s nachts en/of in het weekend, is het verzenden van een alarm essentieel in geval van nood. De kasten van Asecos zijn allemaal standaard uitgerust met een droog contact voor het verzenden van een alarm in geval van een probleem (oververhitting, brand, enz.). Dit contact verbinden met een permanent bemand controlecentrum (intern of extern) is de meest betrouwbare manier om alarmen door te geven. Als alternatief of uitbreiding kunnen optionele modules worden aangeschaft, waarmee alarmtoestanden kunnen worden gedifferentieerd en passende evacuatiemaatregelen kunnen worden gestart.

Ook interessant voor jou