SENNEBOGEN LANCEERT DE 3.40G TELEHANDLER

13 april 2022

Als verdere ontwikkeling van de Multi Line lanceert Sennebogen de nieuwe 3.40 G-reeks: een nieuwe telehandler met een laadvermogen van 4 ton, een stapelhoogte van 7,70 m en, als uniek verkoopargument, de meest geavanceerde cabine in zijn soort – in de hoogte verstelbaar tot op een ooghoogte van 4,10 m voor een 360°-zicht van de […]

Als verdere ontwikkeling van de Multi Line lanceert Sennebogen de nieuwe 3.40 G-reeks: een nieuwe telehandler met een laadvermogen van 4 ton, een stapelhoogte van 7,70 m en, als uniek verkoopargument, de meest geavanceerde cabine in zijn soort – in de hoogte verstelbaar tot op een ooghoogte van 4,10 m voor een 360°-zicht van de omgeving. De nieuwe generatie van de G-reeks bepaalt alweer de norm wat betreft gebruiksgemak en efficiëntie.

 Sennebogen breidt zijn Multi Line-productlijn uit met een tweede model, de 3.40 G. Deze volledig nieuwe machine is visueel indrukwekkend en uniek. De machine trekt niet enkel door zijn prestaties de aandacht binnen zijn marktsegment. Het is het comfortabele zicht dat de kroon spant. Want ook al beweren velen dat ze het beste 360°-zicht bieden, weinigen doen dit echt. Hoe dan? – Dankzij de moderne Multicab, die in de hoogte verstelbaar is tot een ooghoogte van 4,10 m, waardoor echte zichtbaarheid en veiligheid gegarandeerd worden tijdens de dagelijkse werkzaamheden.

Een compacte machine met maximale stabiliteit

Het kleine broertje van de bekende 355 E werd ontwikkeld als aanvulling op het Multi Line-portfolio en kan worden gebruikt als telehandler en multifunctionele machine. Deze machine van 4 ton maakt indruk met zijn compacte afmetingen van 5,50 m in de lengte en iets minder dan 2,50 m breedte. De stapelhoogte van de telescopische arm is 7,70 m. De nieuwe Sennebogen 3.40 G biedt een unieke stabiliteit dankzij de lange wielbasis van 3,10 m en het laag zwaartepunt van de hele machine bij een bedrijfsgewicht van 9,3 ton.

Bij het ontwerp en de constructie van alle onderdelen werd extra rekening gehouden met de vereisten van de hantering van sterke materialen in een meerploegenstelsel. Het sterke, massief stalen frame en gesofisticeerd design van de telescopische arm garanderen dat de krachten die bij laadwerkzaamheden worden opgewekt optimaal worden opgevangen door de carrosserie. Hierdoor is de machine betrouwbaar en duurzaam, zelfs bij veeleisende volcontinu werkzaamheden.

De nieuwe 4 tons-telehandler is uitgerust met een geavanceerde dieselmotor met een vermogen van 100 kW (emissiecategorie V) en haalt snelheden tot 40 km/u dankzij de traploze tractieaandrijving. Naast de wegstand kan de operator kiezen uit twee andere standen. In stapelstand is de machine nog zuiniger en gevoeliger, terwijl de laadstand alle krachtreserves bundelt voor optimaal laden en vervoeren van bulkgoederen.

SML Power en Z-kinematica – een indrukwekkend totaalconcept

Het ontwerp van de Sennebogen 3.40 G combineert de voordelen van de technologie van een telehandler en een wiellader in één unieke machine. De term SML Power staat voor optimale krachtoverbrenging dankzij de Z-kinematica die we kennen van de wiellader en het multifunctioneel gebruik dankzij de vele uitrustingsopties, de manoeuvreerbaarheid en compacte vorm van de telehandler. Deze functies worden aangevuld met optimale zichtbaarheid dankzij de in de hoogte verstelbare cabine, die traditionele wielladers overtreft wat betreft overzicht en veiligheid bij het laden van vrachtwagens of bij logistieke werkzaamheden.

Flexibel en multifunctioneel 

In de nieuwe 4 ton-klasse is de Sennebogen 3.40 G niet enkel gericht naar industriële klanten die material handlers nodig hebben of willen recyclen, maar ook naar sectoren zoals biogasfabrieken of onderaannemers in landbouw en gemeentediensten. De verschillende uitrustingsstukken kunnen flexibel worden bediend met een druk op de knop, van emmer tot veegborstel en sneeuwschuiver. Ook voor werkzaamheden met trailers is de nieuwe Sennebogen 3.40 G een krachtige oplossing. Dankzij de traploos variabele aandrijving van de Compact Drive-aandrijving kan de machine snel rijden en heeft een hoog koppel met trek- en duwkracht tot 65 kN, afhankelijk van de behoeften.

Net zoals alle Sennebogen machines kan de 3.40 G worden geconfigureerd om aan bijna elke behoefte te voldoen. Er is een groot assortiment optionele uitrustingsstukken, gaande van het automatisch centraal smeersysteem voor optimaal onderhoud tot het persluchtremsysteem voor gebruik met trailers of verschillende banden, afhankelijk van de toepassing.

Ook interessant voor jou