Scherp geprijsde McCONNEL armmaaiers: PA4635 en PA5035

19 februari 2021

Dabekausen importeert sinds 2004 het McConnel gamma armmaaiers en op afstand bestuurbare taludmaaiers. De McConnel fabriek produceert jaarlijks tussen de 2.500 en 3.000 armmaaiers met toebehoren en is daarmee wereldmarktleider. McConnel machines worden veelal gebruikt voor de professionele hagensnoei van waaruit de firma ontstaan is. Met recht claimt de firma dan ook de titel: “home […]

Dabekausen importeert sinds 2004 het McConnel gamma armmaaiers en op afstand bestuurbare taludmaaiers.

De McConnel fabriek produceert jaarlijks tussen de 2.500 en 3.000 armmaaiers met toebehoren en is daarmee wereldmarktleider. McConnel machines worden veelal gebruikt voor de professionele hagensnoei van waaruit de firma ontstaan is. Met recht claimt de firma dan ook de titel: “home of the hedgecutter”.

Dabekausen heeft in overleg met de fabriek een serie machines samengesteld die bestemd zijn voor een minder intensief gebruik. Veel armklepelmaaiers worden in Nederland ingezet bij akkerranden beheer op veehouderij- en akkerbouwbedrijven. Dat daarbij niet altijd de meest technisch vooruitstrevende techniek voor gebruikt hoeft te worden staat buiten kijf. McConnel speelt hierop in door met de 35- serie te komen. Dit zijn 2 machines met 4.6m respectievelijk 5.0m reikwijdte en zijn geschikt voor tractoren met een minimum eigen gewicht vanaf 2100 kg en een vermogen vanaf 45 pk.

Deze armmaaiers zijn uitgerust met een 1 m klepelrotor en zijn daarmee uitermate geschikt voor de veehouder of akkerbouwer die zelf doelmatig en voordelig landschaps­onderhoud wil plegen. Denk aan het schoon houden van akker- en bosranden, beken en greppels. In weilanden tussen de palen of over de omheining heen maaien; het is allemaal mogelijk! Een automatische bodemaanpassing op oneffen terrein is standaard door een zweefstand van zowel de maaiarm als de maairotor. Een robuuste, gebruiksvriendelijke constructie maakt snel en eenvoudig onderhoud mogelijk.

De machine is uitgerust met een volledig trekkeronafhankelijk hydraulieksysteem (540 tpm, incl. aftakas) met een vermogen van 46 l/min bij 210 bar. Een meerhendel kabelbediening staat garant voor een betrouwbare, soepele bediening van deze machine. Echter een luxe proportionele bediening is optioneel leverbaar, alsmede divers andere aanbouwwerktuigen zoals takkenscharen en cirkelzagen.

Momenteel heeft Dabekausen een aantrekkelijke aanbieding voor deze machines.

Voor verdere informatie:

JJ Dabekausen BV                   

Galvaniweg 10

6101 XH Echt

Tel.: 0475-487021

www.dabekausen.com

info@dabekausen.com

Of bel met Jac Peeters voor meer informatie: 06-12238682

Ook interessant voor jou