RYAN Turf Renovation Equipment wordt Bobcat

5 oktober 2023

Doosan Bobcat heeft aangekondigd dat de naam ‘RYAN Turf Renovation Equipment’ in 2024 zal veranderen in Bobcat. RYAN Equipment werd net als de BOB-CAT Mowers en het merk Steiner van Schiller Grounds Care in 2020 aan het Doosan Bobcat-portfolio toegevoegd. RYAN produceert al meer dan 75 jaar machines voor grasonderhoud en biedt een uitgebreide productlijn, die […]

Doosan Bobcat heeft aangekondigd dat de naam ‘RYAN Turf Renovation Equipment’ in 2024 zal veranderen in Bobcat. RYAN Equipment werd net als de BOB-CAT Mowers en het merk Steiner van Schiller Grounds Care in 2020 aan het Doosan Bobcat-portfolio toegevoegd. RYAN produceert al meer dan 75 jaar machines voor grasonderhoud en biedt een uitgebreide productlijn, die bestaat uit beluchters, zodensnijders, verticuteerders, powerharken, doorzaaimachines en andere gespecialiseerde producten voor het onderhoud van grasmatten van golfbanen, sportvelden, parken en andere groenvoorzieningen.
Bobcat is bezig met het stroomlijnen van het merkbeleid om de bekendheid van het merk te verbeteren en het complete productportfolio beter onder de aandacht te kunnen brengen. De transitie moet een uniforme klantervaring opleveren en de zichtbaarheid van het bedrijf verbeteren, waardoor het merk toegankelijker wordt voor meer klanten in meer marktsegmenten en meer regio’s. “Bobcat is al decennia lang een gerespecteerde naam en bekend om zijn krachtige en veelzijdige machines. We zijn er trots op dat we het merk voortdurend met nieuwe productcategorieën uitbreiden, zodat we onze klanten nog beter kunnen bedienen”, zei Scott Park, CEO van Doosan Bobcat.
Vorkheftrucks en generatoren
Eerder dit jaar kondigde Doosan Bobcat aan dat ook de merken Doosan Industrial Vehicle (heftrucks en material handling) en Doosan Portable Power (onder meer generatoren) in 2024 onder de naam Bobcat aan het productaanbod in de Europese en wereldwijde markt toegevoegd worden. “Bobcat is de laatste jaren enorm gegroeid en we willen het portfolio op een gedurfde en innovatieve manier uitbreiden door telkens nieuwe productcategorieën aan het merk toe te voegen”, zei Jeongwon Park, Vice President of Marketing and Channel Development bij Bobcat EMEA.
Als gevolg van de nieuwe identiteit ondergaan het design en de uitstraling van de RYAN-producten wijzigingen zodat ze in het productportfolio van het merk Bobcat passen. De machines voor grasmatonderhoud worden geproduceerd in de Doosan Bobcat-productiefaciliteit in Johnson Creek (Wisconsin, VS) en dat zal na de rebranding ook zo blijven. “De RYAN-machines met de herkenbare Bobcat-huisstijl, de Portable Power-producten en de onlangs gerebrande machines voor material handling kunnen in 2024 door de klanten via het uitgebreide, wereldwijde dealernetwerk van Doosan Bobcat worden aangeschaft. Bobcat en de nieuwe, gerebrande productlijnen blijven onderdeel van de Doosan Group.

Ook interessant voor jou