Royal Reesink introduceert eigen elektrische werktuigdrager

17 september 2020

Er is een toenemende vraag naar emissieloze machines voor groenonderhoud. Royal Reesink dochterbedrijven Jean Heybroek en Motrac Industries, hebben daarom hun krachten en expertise gebundeld. Het resultaat is een volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager, de ‘RECO eTrac’, die op 17 september 2020 is geïntroduceerd. Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink: ”In de markt wordt […]

Er is een toenemende vraag naar emissieloze machines voor groenonderhoud.

Royal Reesink dochterbedrijven Jean Heybroek en Motrac Industries, hebben daarom hun krachten en expertise gebundeld. Het resultaat is een volledig elektrisch aangedreven werktuigdrager, de ‘RECO eTrac’, die op 17 september 2020 is geïntroduceerd.

Gerrit van der Scheer, CEO van Royal Reesink: ”In de markt wordt al langer om een dergelijke machine gevraagd. Omdat het steeds vaker een harde eis is bij overheden, maar ook vanwege het comfort en omdat we allemaal graag willen bijdragen aan een duurzame samenleving. Op deze vraag spelen we met de RECO eTrac graag erop in!”.

Een team ervaren engineers is eind 2018 gestart met de bouw van een eerste testmodel.

Daarna is de machine verder geperfectioneerd. Dit najaar wordt het prototype opgeleverd, waarna vanaf januari 2021 de eerste units in productie worden genomen.

100% elektrisch

De RECO eTrac is een volledig elektrische werktuigdrager en heeft daardoor 0% uitstoot.

Door het unieke ontwerp is de machine zeer krachtig en wendbaar. De ergonomische cabine zorgt voor veel comfort met rondom zicht en is voorzien van klimaatcontrole en andere opties voor een prettig gebruik.

Eerste units verkocht

Partijen die belangstelling hebben voor de RECO eTrac kunnen zich in België melden bij Reesink Turfcare, en in Nederland bij Jean Heybroek. Beide bedrijven zijn verantwoordelijk voor de distributie, service en onderhoud van de machine. Daarbij werken ze nauw samen met geselecteerde lokale en regionale (dealer)bedrijven. Eric van Susante, directeur van Jean Heybroek: “De eerste machines zijn nu al verkocht aan enkele partners die al in het allereerste stadium in 2018 interesse hebben getoond. In de tweede helft van 2021 wordt de productie verder opgeschaald voor alle andere geïnteresseerden”.

Contract met LM-Trac stopt

Eric van Susante: “Met al haar eigenschappen en voordelen vormt de RECO eTrac een meer dan uitstekend alternatief voor het merk LM-Trac, waarmee per 1 oktober 2020 de exclusieve samenwerking stopt. Wel blijven Reesink Turfcare en Jean Heybroek de vertrouwde service, onderhoud en onderdelen bieden voor klanten die een LM-Trac in gebruik hebben”.

Over Royal Reesink

Royal Reesink is marktleider als internationale distributeur en serviceverlener op het gebied van hoogwaardige machines, componenten en diensten voor landbouw, landschapsonderhoud, intern transport, magazijninrichting en grond-, weg- en waterbouw.

De kernactiviteit is het leveren van service, ondersteuning en training voor optimale en meest efficiënte inzet van machines. Doordat bedrijven lokaal werken, staan ze dicht bij onze klanten. Zo zorgen zij voor onderhoud, snelle reparaties en levering van (originele) onderdelen om de levensduur van de apparatuur te maximaliseren en de totale kosten voor klanten te minimaliseren.

Royal Reesink is een van oorsprong Nederlands bedrijf en heeft hiernaast een sterke internationale aanwezigheid in België, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Kazachstan, Denemarken, Ierland, Turkije en Zuid-Afrika.

Klanten bevinden zich in vrijwel alle segmenten van de markt waaronder; logistieke centra, agrarische bedrijven, bosbouw- en groenvoorziening bedrijven, golfbanen, industrie, aannemingsbedrijven, loonwerkers, waterschappen en (lokale) overheden.

Motrac Industries is specialist voor het ontwikkelen en engineeren van aandrijvingen voor elektrische en hydraulische systemen.

Reesink Turfcare is actief als distributeur van vooraanstaande merken van kwaliteitsmachines voor landschappelijk onderhoud en ondergrondse infrastructuur. De producten worden geleverd aan aannemers, golfbanen, voetbalploegen, gemeentes, overheden, waterschappen en bosbouwers.

www.reco-etrac.com

www.royalreesink.com

Ook interessant voor jou