Reden voor een feestje: Yanmar CE EMEA produceert haar 16 duizendste mobiele graafmachine

28 september 2023

Het team van Yanmar CE EMEA verzamelde zich op de productielocatie in Crailsheim, Zuid-Duitsland, om haar 16 duizendste mobiele graafmachine te voltooien: een op maat geschilderde B110W, voorzien van een exclusieve 16k-sticker om de speciale gelegenheid te markeren. Eerder deze maand heerste er een sfeer van opwinding in de productiefaciliteit van Yanmar CE EMEA (Yanmar CE) […]

Het team van Yanmar CE EMEA verzamelde zich op de productielocatie in Crailsheim, Zuid-Duitsland, om haar 16 duizendste mobiele graafmachine te voltooien: een op maat geschilderde B110W, voorzien van een exclusieve 16k-sticker om de speciale gelegenheid te markeren.

Eerder deze maand heerste er een sfeer van opwinding in de productiefaciliteit van Yanmar CE EMEA (Yanmar CE) in Crailsheim, Zuid-Duitsland, toen het team vol trots de voltooiing van hun 16 duizendste mobiele graafmachine vierde. Deze gedenkwaardige gebeurtenis vond plaats op 4 September, nadat de laatste details waren afgewerkt aan de op maat geschilderde marinegrijze B110W graafmachine

Het productieteam in Crailsheim verzamelde zich in een halve cirkel rondom de graafmachine. Kai Hacker van Yanmer CE stapte met een brede glimlach naar voren om de B110W te voorzien van een sticker met de tekst: ‘Viering van 16 duizend graafmachines’. De buitencabine van de graafmachine is voorzien van een exclusieve glanzende geometrische print die grijs combineert met de klassieke ‘Premium Red’ kleur van Yanmar. Deze opvallende kleurencombinatie benadrukt hoe speciaal deze gelegenheid was en zet de viering in de kijker.

“Ons team is trots op elke voltooide machine die hier in de fabriek is geproduceerd. Ondanks de pandemie en de daaruit voortvloeiende knelpunten in de bevoorrading, waarvan sommige tot op de dag van vandaag voortduren, hebben wij als productielocatie onze 16 duizendste graafmachine geproduceerd. Dit toont aan dat onze productielocatie zeer efficiënt is. Het bereiken van dit jubileumnummer stimuleert ons om met motivatie naar de toekomst te kijken.” Aldus

Stefan Rückartt, fabrieksmanager van de Yanmar CE productielocatie in Crailsheim.

Vijf decennia aan graafmachine innovatie – en hier stopt het niet bij

Yanmar CE produceert al meer dan 50 jaar mobiele graafmachines. De productie begon in Langenburg, werd verplaatst naar Crailsheim, Gerabronn, Rothenburg ob der Tauber en keerde daarna terug naar haar oude roots in Crailsheim. Momenteel rollen er in de Crailsheim fabriek drie verschillende modellen mobiele graafmachines van de band, met gewichten variërend van 7,5 tot 11 ton: de B75W, de B95W en de B110W (jubileum graafmachine). De B110W is het zwaargewicht van het trio.

“Voor mij is de mobiele graafmachine een zeer interessant en zeer uitgebreid apparaat. Ik wil mijn kennis en vaardigheden doorgeven zodat zulke hoogwaardige machines in de toekomst kunnen worden geproduceerd.” Aldus Jürgen Boschet, verantwoordelijk voor kwaliteit en productie in de fabriek in Crailsheim en is al 33 jaar werkzaam bij Yanmar CE.

Yanmar CE wil voortbouwen op dit succes en werkt voortdurend aan het verbeteren van het productieproces. Dit omvat verbeteringen op het gebied van productieprincipes, de ergonomie op de werkplek van de operator en de naleving van de meest recente wettelijke voorschriften. Bovendien deelt het bedrijf met trots de bredere filosofie van de Yanmar Group, die onder andere bestaat uit het respecteren van mensen en gemeenschappen.

“Het is een geweldige mijlpaal en een waardevolle ervaring om betrokken te zijn bij de productie van 16 duizend mobiele graafmachines. Ik ben er trots op om bij te hebben gedragen en deel uit te maken van dit succesverhaal.” Aldus Matthias Leidenberger, Yanmar CE Productmanager voor mobiele graafmachines in Crailsheim.

“Ik wil graag persoonlijk onze loyale klanten bedanken en alle medewerkers die hebben bijgedragen aan dit moment – wij hadden het niet kunnen doen zonder jullie steun. Jullie vormen het ware hart van ons succes.”

Ook interessant voor jou