RECHTE GIEK TRANSFORMEERT DE VOLVO EC380E GRAAFMACHINE IN FORMIDABEL SLOOPGEREEDSCHAP

15 april 2021

De EC380E heeft met haar rechte giek van 7 meter een grotere reikwijdte, een superieure stabiliteit en uitzonderlijke hefcapaciteiten. Dit maakt de graafmachine bijzonder geschikt voor slooptoepassingen. De extra lange rechte giek biedt aanzienlijke voordelen op vlak van hoogte en reikwijdte ten opzichte van de standaard graafmachine. De cabine van de EC380E met rechte giek […]

De EC380E heeft met haar rechte giek van 7 meter een grotere reikwijdte, een superieure stabiliteit en uitzonderlijke hefcapaciteiten. Dit maakt de graafmachine bijzonder geschikt voor slooptoepassingen.

De extra lange rechte giek biedt aanzienlijke voordelen op vlak van hoogte en reikwijdte ten opzichte van de standaard graafmachine. De cabine van de EC380E met rechte giek wordt beschermd tegen vallend puin door een op het frame gemonteerde bescherming tegen vallende voorwerpen. Verder hebben bestuurders een uitstekend zicht op het werkterrein door de grote glasoppervlakken. Het dakvenster en de voorruit uit één stuk zijn gemaakt van P5A, dat bestand is tegen grote inslagen en voldoet aan de EN356-normen. Zowel de voorruit als het dakvenster zijn standaard voorzien van een ruitenwisser en -sproeier. Het zicht ’s nachts wordt verbeterd door standaard LED-werklichten op zowel de giek als het platform. Er zijn optionele extra verlichtingsopties voor de cabine en het contragewicht.

De EC380E met rechte giek is standaard uitgerust met een diverse functies die zeer nuttig zijn bij  sloopwerkzaamheden. Deze omvatten X1- en X3-hulpleidingen, een lekleiding, bediening voor snelkoppeling en waterleidingen die zijn aangesloten op een watersproeisysteem voor stofonderdrukking.

Het watersproeisysteem bevat een opvoerpomp van 30 liter per minuut die water naar vier  sproeiers op de arm voert. Deze sproeiers creëren op hun beurt een fijne nevel die het stof tegenhoudt.

Het systeem kan zowel automatische als manueel worden bediend. In de automatische modus wordt enkel water gesproeid wanneer het gereedschap in werking is. Het watercircuit heeft verschillende gebruiksmogelijkheden: zo kan een hogedrukwaterpistool achter de cabine gebruikt worden om de graafmachine te reinigen.

Ook werken op hoogte met een zwaar werktuig is geen probleem dankzij de montage van een zwaar contragewicht, dat bovendien hydraulisch afneembaar is voor gemakkelijk transport.

GEBOUWD OM TE SLOPEN

De EC380E met rechte giek is robuust en zwaar versterkt om bestand te zijn tegen stootvaste materialen of veeleisend werk en heeft een stevig chassis van slijtvaste staalplaat met boutbescherming.

De onderkant van de machine is eveneens versterkt ; een versterkte bodembescherming en een volledige kettinggeleider. Een bescherming van de draaikrans en robuuste zijdeuren met netten en roosters bieden extra bescherming. Bovendien is de machine beschermd tegen schade door puin dankzij extra bescherming op de bak- en de giekcilinders. Zelfs de motor wordt beschermd: de koelventilator is omkeerbaar, wat betekent dat vastzittend vuil in de radiator gemakkelijk kan worden uitgeblazen waardoor de radiator schoon blijft en de motor op optimale temperaturen blijft draaien.

De EC380E met rechte giek is leverbaar met verschillende cabinetredes: een vaste trede en een dikker zijbeschermingssysteem of een opklapbare trede met een smal zijbeschermingssysteem, wat het transport gemakkelijker maakt.

De rechte giek van de EC380E is meer dan alleen een langere giek. Het heeft een reeks kenmerken en opties die de machine tot een verwoestend sloopgereedschap maken. En de machine zal niet lang alleen zijn: Volvo CE lanceert binnenkort een EC300E met rechte giek met dezelfde kenmerken en voordelen.

Ook interessant voor jou