RAUCH: recordverkopen voor het 100-jarige bestaan

30 september 2022

RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH kan zich verheugen op een succesvol boekjaar 2021/2022, ondanks de immense uitdagingen in de toeleveringsketens. Met een recordomzet van 104 miljoen euro heeft het familiebedrijf een prachtig cadeau ontvangen voor zijn 100-jarige bestaan…“De uitdagingen waren enorm gezien de knelpunten in de bevoorrading en de Corona-maatregelen. De door Rusland ontketende oorlog heeft ons […]

RAUCH Landmaschinenfabrik GmbH kan zich verheugen op een succesvol boekjaar 2021/2022, ondanks de immense uitdagingen in de toeleveringsketens. Met een recordomzet van 104 miljoen euro heeft het familiebedrijf een prachtig cadeau ontvangen voor zijn 100-jarige bestaan…“De uitdagingen waren enorm gezien de knelpunten in de bevoorrading en de Corona-maatregelen. De door Rusland ontketende oorlog heeft ons ook voor nieuwe taken gesteld waarmee we nooit eerder werden geconfronteerd”, verklaart Wilfried Müller, Algemeen directeur en verantwoordelijk voor de markt. “We hebben echter ook onze positie op de exportmarkt verder kunnen versterken.” Volgens de unanieme mening van het managementteam van RAUCH is deze stijging van de omzet en verkopen gebaseerd op de buitengewone nabijheid tot de klanten en het steeds toenemende vertrouwen in de RAUCH producten en hun innovatieve vooruitgang in de landbouwtechnologie.

“Dankzij een uitstekend teamwerk en de grote inzet en flexibiliteit van onze medewerkers was het mogelijk om in deze moeilijke omgeving succesvol te werken en de omzet te blijven verhogen”, aldus Hermann Rauch, Managing Partner. “Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan hebben we ook veel samen kunnen vieren”, zegt hij. Interessante persoonlijkheden uit de sector van de landbouwtechnologie, evenals belangrijke zakenpartners, onder wie de Belgische importeur JOSKIN DistriTECH, konden dit evenement op passende wijze vieren. In het afgelopen boekjaar had RAUCH 380 mensen in dienst en 25 andere mensen zijn momenteel in opleiding. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan heeft het familiebedrijf zijn filosofie en waarden voorgesteld. Net als in het verleden zullen een duurzame productie en een bewustzijn voor een hoge kwaliteit ook in de toekomst een belangrijke basis vormen voor een nauwkeurige en efficiënte bemesting van de gewassen.Ondanks nieuwe onzekerheden op de markt, in de toeleveringsketens en in toenemende mate in de energievoorziening, wil RAUCH zich blijven ontwikkelen en zijn aanwezigheid wereldwijd blijven uitbreiden. “De RAUCH machines staan voor milieu- en grondstofvriendelijke technologie en dus voor een exacte plaatsing met een lager gebruik van strooimateriaal”, verklaart Volker Stöcklin, Algenmeen directeur Technologie.

In het afgelopen boekjaar had RAUCH 380 mensen in dienst en 25 andere mensen zijn momenteel in opleiding. Ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan heeft het familiebedrijf zijn filosofie en waarden voorgesteld. Net als in het verleden zullen een duurzame productie en een bewustzijn voor een hoge kwaliteit ook in de toekomst een belangrijke basis vormen voor een nauwkeurige en efficiënte bemesting van de gewassen.Ondanks nieuwe onzekerheden op de markt, in de toeleveringsketens en in toenemende mate in de energievoorziening, wil RAUCH zich blijven ontwikkelen en zijn aanwezigheid wereldwijd blijven uitbreiden. “De RAUCH machines staan voor milieu- en grondstofvriendelijke technologie en dus voor een exacte plaatsing met een lager gebruik van strooimateriaal”, verklaart Volker Stöcklin, Algenmeen directeur Technologie.RAUCH wil blijven groeien en investeert daarom in ultramoderne machines en in de optimalisering van de processen, alsmede in een nieuw administratiegebouw op de vestiging van Rheinmünster. “We kijken uit naar het moment dat alle medewerkers weer bij elkaar zijn op één vestiging”, zegt Martin Rauch, Algemeen directeur Productie en IT. Hij voegt daaraan toe: “De uitdagingen zullen in de toekomst niet minder worden, want we zien meer dan ooit dat de landbouwsector essentieel is voor het goed werken van de samenleving.”

Ook interessant voor jou