Professionele ‘dubbeldekker’ tuinrobots maaien in no-time grote gazons tot in de kleinste puntjes

2 maart 2022

Of het nu een oase van rust is of een complete speeltuin – de tuin is de laatste jaren de favoriete plek geworden om samen te komen.  Vooral wanneer de tuin intensief wordt gebruikt, is het fijn om een goed onderhouden gazon te hebben: het moet groen, dik en gezond zijn, maar tegelijkertijd zo min […]

Of het nu een oase van rust is of een complete speeltuin – de tuin is de laatste jaren de favoriete plek geworden om samen te komen.  Vooral wanneer de tuin intensief wordt gebruikt, is het fijn om een goed onderhouden gazon te hebben: het moet groen, dik en gezond zijn, maar tegelijkertijd zo min mogelijk werk vergen.

Robomow breidt de RK-familie daarom uit met twee nieuwe modellen: de RK3000 Pro en RK4000 Pro. Deze professionals zorgen voor een perfecte afwerking en zijn vooral geschikt voor gazons groter dan 2.000 m2. De RK-modellen zijn harde werkers, ze maaien 90 tot 120 minuten aan een stuk en dankzij het innovatieve Dual Deck wordt de maaibreedte verdubbeld naar 42 cm. De borstelloze motor zorgt er voor dat ze weinig geluid (minder dan 64 dB) produceren: fijn voor jouw rust en die van de buren.

Dankzij de innovatieve Edge Mode maaien alle nieuwe RK-modellen automatisch voorbij de wielbasis en draaien soepel en continu wanneer de rand van het gazon wordt bereikt (“Turn Setting Mode”) – zorgen voor netjes gemaaid gazonranden en een onberispelijke afwerking. Het schoonmaken van zowel het maaidek als de wielen gaat automatisch, dus ook dat klusje neemt deze tuinrobot uit handen.

De 360-graden sensor zorgt ervoor dat de robotmaaiers obstakels in alle richtingen detecteren en te allen tijde vakkundig ontwijken. Echte professionals.

De nieuwe Robomow RK Pro-modellen zijn vanaf het voorjaar van 2022 exclusief verkrijgbaar bij dealers.

Van installatie en bediening tot onderhoud: de RK- modellen vergen weinig tijd en aandacht

  • De nieuwe modellen zijn vooral geschikt voor oppervlakten groter dan 2.000 m2: met hun vermogen tot 3.000 m2 (RK3000 Pro) of 4.000 m2 (RK4000 Pro) zorgen ze ervoor dat het gebruik van robotmaaiers voor het onderhoud van grote gazons eindelijk gemakkelijk wordt.
  • Aangedreven door een 7,65 Ah of 10,2 Ah lithium-ion batterij, hebben ze een maximale looptijd van 90 min. (RK3000 Pro) of 120 min. (RK4000Pro).
  • Voor het eerst biedt het nieuwe Dual Deck twee maaischijven naast elkaar met in totaal acht verschoven messen – waardoor de maaibreedte wordt verdubbeld tot 42 cm in vergelijking met eerdere RK-modellen.
  • Het pendelgeveerde maaidek met een variabele maaihoogte van 20-100 mm brengt het gazon nog sneller in topvorm, zelfs op oneffen terrein. De robotmaaiers kunnen hellingen tot 45% aan. Het loopvlak van de “All-terrain Wheels” biedt maximale grip en wendbaarheid.
  • Comfortfuncties zoals eenvoudige programmering via de app of het handige 4,3-inch LCD-kleurentouchscreen zijn niet alleen visueel indrukwekkend, maar multifunctioneel: tijdens de intuïtieve “First Time Set-up” wordt de gebruiker stap voor stap door de installatieproces op het aanraakscherm. Beginnend met basisinstellingen zoals tijd en datum, helpt de functie ook bij het toevoegen van bijvoorbeeld subzones en bij het testen van de positie van de gerouteerde draden zodat ze correct worden geplaatst ten opzichte van randen of obstakels.

3+1 verlenging GarantieExtensiePLUS

Met de WarrantyExtensionPLUS kan de garantie voor alle RK-modellen nu gratis met een jaar worden verlengd. Hoe werkt het? Het is ook heel eenvoudig en gebruiksvriendelijk: de ExtendedWarrantyPLUS moet uiterlijk 3 maanden na de aankoopdatum worden geactiveerd bij het registreren van de robotmaaier op www.robomow.com

De Robomow-garantie dekt schade veroorzaakt door defecten in ontwerp, materiaal of vakmanschap van de verzekerde apparatuur. Naast de garantievoorwaarden dekt de WarrantyExtensionPLUS andere risico’s zoals diefstal en schade door vandalisme, afhankelijk van het gedekte apparaat. De extra gedekte risico’s op naam – PLUS – in de omslag beginnen direct na registratie, maar op zijn vroegst op de datum van aankoop. De garantieverlenging begint wanneer de fabrieksgarantie afloopt en verlengt de garantiedekking van Robomow van 3 tot in totaal 4 jaar vanaf de aankoopdatum.

Ook interessant voor jou