Professionele accu tophendel kettingzaag van EGO overtreft alle verwachtingen

6 april 2021

Een tophendelzaag moet krachtig zijn en dat is waarom veel boomverzorgers momenteel nog kiezen voor een tophendelzaag die op brandstof is aangedreven. Sinds dit jaar heeft EGO een nieuwe tophendelzaag in haar assortiment opgenomen, die speciaal is ontworpen voor de professionele boomverzorgers. Deze tophendelzaag werkt met een accu. De machine is zo enorm krachtig dat […]

Een tophendelzaag moet krachtig zijn en dat is waarom veel boomverzorgers momenteel nog kiezen voor een tophendelzaag die op brandstof is aangedreven. Sinds dit jaar heeft EGO een nieuwe tophendelzaag in haar assortiment opgenomen, die speciaal is ontworpen voor de professionele boomverzorgers. Deze tophendelzaag werkt met een accu. De machine is zo enorm krachtig dat kun je eigenlijk alleen maar zelf ervaren; het overtreft namelijk alle verwachtingen. Het einde van de brandstof aangedreven kettingzaag komt hiermee toch echt in zicht.

Jarenlange ontwikkeling leidt tot meesterwerk tophendelzaag
Het werken met een benzine tophendelzaag geeft veel kracht. Aan de andere kant produceren deze brandstof machines veel meer geluid dan een accumachine, geven ze meer trillingen, komt er veel stank vrij, en zijn ze kostbaar in onderhoud en bovendien erg milieu onvriendelijk. Maar ja, die kracht van die machine, die heeft de professionele boomverzorger toch wel nodig, of niet? EGO is er jaren lang mee bezig geweest om een goed tegengewicht te bieden voor de brandstof aangedreven kettingzagen. Op basis van vele praktijktesten met professionele boomverzorgers is het dit jaar dan eindelijk zover. De jarenlange ontwikkelingen van hun engineers hebben geleid tot de CSX3000 tophendel kettingzaag. En deze machine is met recht een waar meesterwerk te noemen.

Laaiend enthousiaste gebruikers
In ontwikkelingstijd van deze nieuwe accu tophendel zaag, heeft EGO nauw samen gewerkt met professionele eindgebruikers. Er is goed geluisterd naar alle wensen van deze doelgroep en uitvoerig in de praktijk getest voordat ze deze machine op de markt brachten. En niet zonder resultaat, want de eerste gebruikers van het prototype waren laaiend enthousiast. Hij is ongekend krachtig. De machine zelf weegt 3,5 kg. Dit gewicht, maar ook het formaat, is vergelijkbaar met een brandstof aangedreven machine, waardoor gevoel tijdens het werken met deze machine niet wezenlijk anders wordt dan het werken met een traditionele brandstofmachine. Dit was een wens die duidelijk door de eindgebruiker naar voren is gebracht tijdens het ontwikkelingsproces van de nieuwe CSX3000. Het gewicht zit voornamelijk in de krachtige motor, waarmee de kettingzaag is uitgerust. De accu draag je met behulp van de accuhouder op je klimgordel, draagharnas of hoogwerker. Hierdoor loopt er een kabel tussen de zaag en de accu. Het mooie echter is dat deze accukabel, geïntegreerd is in de motorzaagstrop. En aangezien je toch een motorzaagstrop nodig hebt, heb je dus niet te maken met extra kabels. Dit is wel zo veilig, maar bovendien ook enorm handig.

Wat deze machine bijzonder maakt
De CSX3000 kettingzaag werkt op de welbekende 56V ARC lithium accu technologie van EGO. Dat geeft deze tophendelzaag een ongeëvenaard vermogen, koppel en kettingsnelheid. Ook qua veiligheid heb je met deze machine een topmachine in handen. Hij beschikt namelijk over zowel een elektronisch als mechanisch aangestuurde kettingrem. Hierbij zorgt de motor dat de ketting eerder tot stilstand wordt gebracht in het geval van een terugslag. Wat het risico op ongevallen verkleint.

Deze kettingzaag is voorzien van twee LED indicatoren. De ene geeft aan wanneer de accu nog 10% aan capaciteit heeft. De tweede LED indicator waarschuwt wanneer de olie moet worden bijgevuld. Een ander voordeel van de CSX3000 is dat deze tophendelzaag vele malen eenvoudiger te bedienen is dan een traditionele brandstof kettingzaag. Je start hem eenvoudig met de schakelaar in plaats van het traditionele startkoord en met deze zelfde schakelaar zet je tevens extra kracht bij. Deze EGO professionele tophendelzaag kan worden gebruikt met verschillende uitwisselbare zaaggeleiders van 12”tot 16”, afhankelijk van de klus. Ook is deze zaag voorzien van een handige schorssteun voor extra hulp tijdens het werken. Er kan niet anders gezegd worden dat er goed is nagedacht over deze machine, zelfs over de zichtlijnen, zodat je nog nauwkeuriger kunt werken.

EGO adviseert om bij deze machine de nieuwe 4Ah accu (BA2240T) te gebruiken. Deze nieuwe accu in het EGO assortiment is net als de 2,5 Ah accu voorzien van 14 lithium-ion cellen waardoor de accu in omvang erg compact is. Het verschil echter met de 2,5 Ah accu is dat deze nieuwe cellen een fractie groter zijn maar veel meer capaciteit leveren. Hierdoor ontstaat een optimale verhouding tussen kracht en gewicht van de accu. En dit maakt deze combinatie vooral voor professionele boomverzorgers een erg praktische combinatie van accu en machine. De belofte van EGO dat alle 56V accu’s passen op hun machines maken zij ook met deze nieuwe accu weer waar;

Ook interessant voor jou