Professionaliteit in tweevoud: de nieuwe Cub Cadet XR5-modellen met Dual Deck

23 mei 2022

Op zoek naar een professionele gazonspecialist? Cub Cadet heeft het antwoord: of het nu gaat om het perfect maaien van de randen van het gazon, superieure prestaties op uitdagend terrein, de tijdbesparende zelfreinigende functie of eenvoudige bediening en onderhoud – de XR5 robotmaaiers van Cub Cadet zijn experts in het moeiteloos en efficiënt onderhouden van […]

Op zoek naar een professionele gazonspecialist? Cub Cadet heeft het antwoord: of het nu gaat om het perfect maaien van de randen van het gazon, superieure prestaties op uitdagend terrein, de tijdbesparende zelfreinigende functie of eenvoudige bediening en onderhoud – de XR5 robotmaaiers van Cub Cadet zijn experts in het moeiteloos en efficiënt onderhouden van een professioneel ogend gazon.

De modellen XR5 3000 en XR5 4000 zijn de geautomatiseerde expert voor gazons groter dan 2.000 m2: beide nieuwe modellen maken indruk met een perfecte afwerking, krachtige prestaties, slimme extra functies en eenvoudige bediening, van de eerste installatie tot het onderhoud. Bijzonder tijdbesparend: de zelfreinigende functies van het maaidek en de banden minimaliseren persoonlijk onderhoud.

Geoptimaliseerde prestaties – meer kracht en innovatief dubbel maaidek

Voor het eerst biedt het nieuwe Dual Deck twee maaischijven naast elkaar met in totaal acht versprongen messen. Dit verdubbelt de maaibreedte tot 42 cm in vergelijking met de vorige XR5-modellen.

Snel in topvorm

Aangedreven door een 7,65 Ah (XR5 3000) of 10,2 Ah lithium-ion batterij (XR5 4000), bieden de nieuwe grasmaaiers een vermogen tot 3.000 m2 (XR5 3000) of 4.000 m2 (XR5 4000) met een maximale looptijd van 90 minuten. (XR5 3000) of 120 min. (XR5 4000). Dit brengt zelfs grote gazons snel in topvorm en opent nieuwe perspectieven voor het gebruik van robotmaaiers.

Stil, sterk en schoon

  • Dankzij de borstelloze motortechnologie werken de XR5-modellen bijzonder stil (minder dan 64 dB), waardoor automatisch maaien op elk moment van de dag mogelijk is.
  • Het gepatenteerde maaisysteem en de hoogwaardige stalen messen zorgen voor een uitzonderlijk zuivere snede: het pendelgeveerde maaidek biedt een variabele maaihoogte van 20-100 mm voor een perfect maairesultaat, zelfs op oneffen terrein. De robotmaaiers kunnen hellingen tot 45% aan. Het perfecte maaipatroon wordt gecompleteerd door de innovatieve “Turn Setting Mode”: alle XR5-modellen maaien automatisch voorbij de wielbasis en draaien soepel en continu wanneer de gazonrand is bereikt – voor een uitstekende afwerking zonder dat het handmatig bijwerken van de randen nodig is.
  • Naast maaiprestaties legt Cub Cadet de lat voor wielen ook hoger: het loopvlak van de “All-Terrain Wheels” biedt maximale grip en wendbaarheid. De speciale plaatsing van de nokken minimaliseert het contactoppervlak met de grasmat. Dit beschermt de wortels en voorkomt spoorvorming.
  • Dankzij de 360-gradensensor detecteren de robotmaaiers ook obstakels in alle richtingen en vermijden ze deze te allen tijde vakkundig – echte professionals!
  • Niet alleen mooi, maar ook multifunctioneel: comfortfuncties zoals eenvoudige programmering via de app of het handige 4,3-inch LCD-kleurentouchscreen. Tijdens de intuïtieve “First Time Set-up” wordt de gebruiker stap voor stap door het installatieproces op het touchscreen geleid. Beginnend met basisinstellingen zoals tijd en datum, helpt de functie ook bij het toevoegen van bijvoorbeeld subzones en bij het testen van de positie van de gerouteerde draden zodat ze correct worden geplaatst ten opzichte van randen of obstakels.

Ook interessant voor jou