Praktische oplossing voor machineparken

18 september 2021

STIHL connected Box vult het digitale machineparkbeheer van STIHL aan Puurs, september 2021. Met de nieuwe STIHL connected Box wordt het digitale machineparkbeheer, bijvoorbeeld in de tuin- en landschapsbouw of bij gemeenten, een fluitje van een cent. Hij is beschikbaar in twee versies – als vaste en als mobiele box – en vult de STIHL […]

STIHL connected Box vult het digitale machineparkbeheer van STIHL aan

Puurs, september 2021. Met de nieuwe STIHL connected Box wordt het digitale machineparkbeheer, bijvoorbeeld in de tuin- en landschapsbouw of bij gemeenten, een fluitje van een cent. Hij is beschikbaar in twee versies – als vaste en als mobiele box – en vult de STIHL connected systeemoplossing voor professionele gebruikers aan. De vaste STIHL conne cted Box installeer je op een centrale plaats, bijvoorbeeld in het magazijn of de werkplaats. Hij verzamelt automatisch de gegevens van de machines die uitgerust zijn met een STIHL Smart Connector, samen met de gegevens van de verbonden STIHL accu’s in de onmiddellijke omgeving, en stuurt ze door naar de STIHL Cloud. De mobiele versie kan je met een simkaart uitrusten en is bedoeld voor gebruik op plaatsen waar geen (W)LAN beschikbaar is, zoals voertuigen of (bouw)containers. Met de STIHL connected Box is informatie zoals bedrijfstijd en locatie ook zonder gebruik van een smartphone beschikbaar in het STIHL connected systeem. De verantwoordelijke voor het machinepark krijgt via het connected Portal een gedetailleerd overzicht van de locatie en de status van het hele machinepark. Handig om machines of accu’s snel te lokaliseren. Het systeem voor het digitale beheer van het machinepark van STIHL geeft ook informatie over het komende onderhoud van de machines en de onderhoudshistoriek. Je kan direct vanuit het systeem een serviceafspraak bij de dealer aanvragen en tegelijk alle servicerelevante machinegegevens doorsturen. Op die manier kan je de omvang van de werkzaamheden van tevoren plannen en eventueel benodigde reserve- en slijtageonderdelen vooraf bestellen. Zo worden de servicetijden verkort en is de machine snel weer klaar voor gebruik.

Overzicht van de details:

  • Machineparkbeheer voor professionals
    Het digitale machineparkbeheer voor elektrische machines en accu’s wordt nog eenvoudiger met de nieuwe STIHL connected Box. Je installeert hem op een centrale plaats in je bedrijf om hem via LAN of WLAN met het internet te verbinden. Voor locaties waar geen (W)LAN beschikbaar is, is er ook een mobiele versie van de box die uitgerust is met een simkaart en die je bijvoorbeeld in voertuigen of (bouw)containers kan gebruiken. Na een eenmalige installatie ontvangen beide versies van de STIHL connected Box automatisch via Bluetooth de gegevens van de benzine-, elektrische of accumachines die zijn uitgerust met een STIHL Smart Connector en van de aangesloten STIHL accu’s in de directe omgeving. Deze gegevens worden doorgestuurd naar de STIHL Cloud. Vooral bedrijven met een groter machinepark, bijvoorbeeld in de tuin- en landschapsbouw, of gemeenten profiteren van het feit dat je de gegevens automatisch via de STIHL connected Box kan opvragen. Met deze oplossing is informatie zoals de bedrijfstijd en de locatie betrouwbaar en snel beschikbaar in het STIHL connected systeem.
  • Alles in een oogopslag
    De STIHL connected Box is de perfecte aanvulling op het STIHL connected systeem. Naast de STIHL connected App, die beschikbaar is voor Android en iOS, kunnen ondernemingen een contactpunt creëren dat de STIHL connected gegevens automatisch doorstuurt naar de cloud, ongeacht de instellingen en beschikbaarheid van de smartphone of tablet. Zo heeft de verantwoordelijke in de onderneming op elk moment een overzicht van de machinegegevens zoals de bedrijfsuren, de ouderdom van de machine of het team waartoe ze behoort. In grotere bedrijven kan het gebruik van meerdere STIHL connected boxen – bijvoorbeeld in de werkplaats en in het magazijn – helpen om de machines sneller te lokaliseren. Aan de hand van de signaalsterkte wordt de STIHL connected Box toegewezen. In het STIHL connected Portal wordt de box weergegeven die zich op dat moment in de nabijheid van de gezochte machine of de gezochte accu bevindt.
  • Geavanceerd netwerksysteem
    De STIHL connected Box kan niet alleen gegevens ontvangen, maar kan ze ook doorsturen naar de in het netwerk opgenomen Smart Connectors. Met de juiste instellingen wordt bijvoorbeeld de software op de Smart Connector altijd up-to-date gehouden. Bovendien ondersteunt het STIHL machineparkbeheer de gebruikers op het vlak van onderhoud en service en stelt het hen in staat om rechtstreeks via het connected Portal een serviceafspraak met de dealer aan te vragen. Zo kunnen ze alle voor de service relevante machinegegevens vooraf doorsturen, zodat de nodige reserveonderdelen vooraf besteld kunnen worden en de omvang van de werkzaamheden kan worden gepland. Deze procedure verkort de tijd die nodig is voor het onderhoud en de machine is snel weer klaar voor gebruik.

Ook interessant voor jou