NIMOS INTRODUCEERT POSI-TRAC F-214 MET ACHTERWIELBESTURING

24 augustus 2021

Na het succes van onze eerste elektrische werktuigendrager met knikbesturing, de NIMOS Posi-Trac K, komt er nu een model met achterwielbesturing: de NIMOS Posi-Trac F. Daarmee is NIMOS de enige fabrikant in dit marktsegment die zowel een werktuigendrager met knik- als met achterwielbesturing aanbiedt.  Volledig elektrisch De nieuwe NIMOS Posi-Trac F is net als de […]

Na het succes van onze eerste elektrische werktuigendrager met knikbesturing, de NIMOS Posi-Trac K, komt er nu een model met achterwielbesturing: de NIMOS Posi-Trac F. Daarmee is NIMOS de enige fabrikant in dit marktsegment die zowel een werktuigendrager met knik- als met achterwielbesturing aanbiedt.

 Volledig elektrisch

De nieuwe NIMOS Posi-Trac F is net als de knikgestuurde Posi-Trac K voorzien van een volledige elektrische aandrijflijn. Voor de accu’s is er keuze uit lithium-ijzerfosfaat (standaard) of optioneel loodzuur. Het resultaat is een elektrische werktuigendrager zoals u die van NIMOS gewend bent: één met voldoende energie aan boord voor een volledige werkdag stil en emissievrij werk. Geen lawaai, geen uitstoot van broeikasgassen en goedkoper in het gebruik door lagere energie- en onderhoudskosten.

Comfortabele cabine

De comfortabele cabine van de NIMOS Posi-Trac F is van alle gemakken voorzien. De belangrijkste bedieningselementen zijn aan de armleuning van de luchtgeveerde stoel bevestigd, zodat de gebruiker altijd alles binnen handbereik heeft. Via het 3,5”-display zijn de belangrijkste machinefuncties in te stellen. Dankzij climatecontrol kunt u in alle jaargetijden aan de slag. Met twee voetpedalen schakelt u snel tussen voor- en achteruit. Er zijn drie rijgroepen instelbaar.

Bewezen concept

De NIMOS Posi-Trac is een werktuigendrager met de beproefde elektrische componenten van NIMOS. Want werken doe je voor de toekomst. Milieubewust aan de slag met alle gebruikersvoordelen die een NIMOS-machine biedt. Met de uitbreiding van een werktuigendrager met achterwielbesturing kunt u de uitvoering kiezen die het beste bij uw ervaring of die van uw uw personeel past. Zit uw personeel nu regelmatig op een maaimachine met achterwielbesturing? Dan kan het met snel met onze Posi-Trac F overweg.

Over NIMOS

Al 35 jaar is NIMOS dé specialist op het gebied van mechanische onkruidbestrijding op verhardingen.

In 35 jaar hebben wij unieke kennis vergaard over machines voor reiniging, onkruidborstelen, groenbeheer en -onderhoud. Die ervaring willen wij graag met u delen. Via een professioneel dealernetwerk staan wij altijd klaar voor onze klanten in binnen- en buitenland. Uiteraard bent u van harte welkom in Rhenen voor een kijkje in onze showroom of voor een proefrit met de Posi-Trac-modellen.

Technische gegevens Posi-Trac F-214

Motor

Type motor                              AC Motor 48V 8kW

Nominaal vermogen                 8 kW

Emissie                        0% CO2

Koelsysteem                            Lucht

Batterij                                    42 kWh (Lithium-ijzerfosfaat)

Aandrijving

Type                                        Voorwielaandrijving

Tractiesysteem             Differentieel as

Snelheid                                  25 km/h (afgesteld)

Cruise Control                          2 snelheden

Hydrauliek

Pompopbrengst                       12 l/min, 130 bar

Bedieningsventiel                     Joystickbediening, 4x DW voor, 1x DW/EW achter

Fronthefbediening                    Op en neer via joystick, proportioneel instelbare zweeffunctie

Hefvermogen fronthef              800 kg

Afmetingen

Lengte                                     270 cm

Breedte                                   115 cm

Hoogte                                    199 cm

Instaphoogte                            53 cm

Wielbasis                                 1.480 mm

Spoorbreedte                           890 mm

Bandenmaat                            BKT-band, 26×12-12 tubeless 8 ply

Gewicht                                   1.860 kg (exclusief onkruidborstel en sproei-installatie)

Laadgewicht achter                  850 kg

Ook interessant voor jou