NIMOS INTRODUCEERT EENVOUDIGE MUG-C

22 februari 2022

Na het succes van de MUG-II, MUG-H en MUG-HA wordt de MUG-familie uitgebreid met een eenvoudiger model: de MUG-C. De MUG-C beschikt over de bekende NIMOS-kwaliteiten, maar dan in een compacter jasje. Iedereen een NIMOS De MUG-C komt als aanvulling op het NIMOS-leveringsprogramma om ook de wat minder intensieve gebruiker te kunnen bedienen. Vanuit de […]

Na het succes van de MUG-II, MUG-H en MUG-HA wordt de MUG-familie uitgebreid met een eenvoudiger model: de MUG-C. De MUG-C beschikt over de bekende NIMOS-kwaliteiten, maar dan in een compacter jasje.

Iedereen een NIMOS

De MUG-C komt als aanvulling op het NIMOS-leveringsprogramma om ook de wat minder intensieve gebruiker te kunnen bedienen. Vanuit de markt is er vraag naar onkruidborstelmachines die ook bij de kleinere hoveniers de straat van de particulier onkruidvrij kan borstelen. In de praktijk blijkt na vele jaren borstelen dat het zware borstelwerk niet overal meer nodig is. Om die reden is de machine compacter, goedkoper en heeft een lager eigengewicht maar met de duurzaamheid en bouwkwaliteit die je van een NIMOS mag verwachten.

Slimme details

Voor een maximale levensduur is de MUG-C uitgerust met de Honda-industriemotor. Deze levert 3,2 kW bij 3.180 toeren. Uniek in dit segment is de hydraulische aandrijving van de borstel. Een V-snaar ontbreekt dus. Dat zorgt voor minder onderhoud. De machine is volledig te bedienen via de nieuwe in hoogte verstelbare – en klapbare – stuurboom. De hoge kwaliteit onkruidborstel wisselt harde en zachte borstelplukken af. Optioneel is een volledig zachte borstel mogelijk. Om steentjes en andere voorwerpen tegen te houden is de beschermkap rondom traploos te verstellen. De hoogte is in drie standen instelbaar. Samen zorgen deze eigenschappen ervoor dat de MUG-C de krachtigste en meest duurzame machine in het segment is en het minste onderhoud vraagt aan machine en onkruidborstel. Investeren in een NIMOS betaalt zich terug.

Lichter

De MUG-C is lichter en daardoor eenvoudiger mee te nemen op bijvoorbeeld de aanhanger of werkbus. Wie een takel mogelijkheid heeft kan met het optionele hijsoog de machine zonder inspanning aan boord tillen. Om eenvoudig stoepen en trottoirs te betreden is een extra wielset leverbaar. De breedte van slechts 62 centimeter zorgt ervoor dat de MUG-C overal kan komen.

Over NIMOS

Al 35 jaar is NIMOS dé specialist op het gebied van mechanische onkruidbestrijding op verhardingen. In 35 jaar hebben wij unieke kennis vergaard over machines voor reiniging, onkruidborstelen, groenbeheer en -onderhoud. Die ervaring willen wij graag met u delen. Via een professioneel dealernetwerk staan wij altijd klaar voor onze klanten in binnen- en buitenland. MUG-distributeur voor België is Pivabo.

Technische gegevens MUG-C

 Motor

Type                                        Honda GXV-160

Vermogen (begrenst)               3,2 kW (4,4 pk) bij 3.180 tpm.

Brandstoftank                          1,4 liter

Borstel

Aandrijving                              Hydraulisch

Draairichting                            Tegen de klok in

Borsteltoerental (max)                  ca. 360 tpm

Bediening                                Vanaf de stuurboom

Borsteldiameter                       530 mm

Borstelmateriaal (std)               Staal (kabel&draad)

Borstelsamenstelling                Zacht/hard (zacht/zacht optie)

Wielen en aandrijving

Aandrijving                              Geen

Wieldiameter                           Volrubber 26 cm

Instellingen

Stuurboom                               Traploos in hoogte verstelbaar en klapbaar

Spatlap                        Rondom traploos verstelbaar, drie stappen in hoogtes

+ één tussen de wielen voor naar achter vliegend materiaal.

Maten en gewichten

Lengte                                     1.775 mm

Breedte                                   620 mm

Hoogte                                    1.140 mm

Spoorbreedte                           409 mm

Gewicht (gebruiksklaar) ca. 80 kg

Ook interessant voor jou