NIEUWE PRO X GRASTRIMMER EN BOSMAAIER VAN EGO

27 april 2024

EGO Power Plus, breidt zijn Pro X-serie uit met een nieuwe grastrimmer en bosmaaier voor zwaar gebruik. Beide machines zijn zo gemaakt om er de hele dag mee te werken. Zowel de STX4500 Pro X grastrimmer met D-greep als de BCX4500 Pro X bosmaaier met stuurgreep hebben een krachtige 1,6KW motor en zijn een integraal […]

EGO Power Plus, breidt zijn Pro X-serie uit met een nieuwe grastrimmer en bosmaaier voor zwaar gebruik. Beide machines zijn zo gemaakt om er de hele dag mee te werken.

Zowel de STX4500 Pro X grastrimmer met D-greep als de BCX4500 Pro X bosmaaier met stuurgreep hebben een krachtige 1,6KW motor en zijn een integraal onderdeel van EGO’s nieuwe Pro X serie. Ze zijn goed uitgebalanceerd zodat je er comfortabel een hele dag mee kan werken. De trimmer en bosmaaier hebben beiden een maaidiameter van 45 cm met een draaddikte van 2,7 mm die eenvoudig kan worden herladen door middel van de snelle herlaadkop.

Chris Buck, Product Manager bij EGO, verklaart: “Professionals in de tuin- en landschapsverzorging hebben behoefte aan zwaarder elektrisch gereedschap, dat de kracht heeft om de hele dag mee te werken en daarnaast zo duurzaam is dat het jarenlang mee gaat. De nieuwe EGO Pro X serie brengt alle voordelen van accuvermogen naar een marktsegment dat tot nu toe afhankelijk was van benzinegereedschap – en deze afhankelijkheid is nu niet langer nodig.”

Beide modellen worden geleverd met een motor met achterwielaandrijving en zijn compatibel met alle draagbare EGO ARC Lithium batterijen. De machines zijn voorzien van een Carbon fiber aandrijfas, die het gewicht vermindert met behoud van stabiliteit en kracht. Ze zijn compatibel met de metalen EGO bosmaaierbladen en het Rotocut hulpstuk (maaien op verharding) voor de zwaarste klussen.

Bedieningsgemak en gebruikerscomfort zijn verzekerd dankzij functies zoals de drie werksnelheidsstanden met een variabele snelheidshendel voor maximale controle bij elke taak, verstelbare draagharnaspunten en gereedschapsloze handgreepverstelling.

De nieuwe STX4500 grastrimmer met D-greep is de ideale keuze voor hoveniers, facilitair managers en gemeentelijke gebruikers. EGO’s Rapid Reload maaikop met 2,7 mm gedraaid maaidraad zijn eenvoudig te herladen zodra deze leeg is, waardoor je razendsnel weer verder kunt met maaien.

De BCX4500 bosmaaier met ergonomische stuurgreep is perfect uitgebalanceerd voor langdurig gebruik en stelt de gebruiker in staat om met gemak een groot gebied onder handen te nemen. De bedieningselementen zijn handig gepositioneerd op de handgreep en bevatten zowel een snelheidsindicator als een indicator voor de resterende batterij capaciteit.

Beide gereedschappen maken deel uit van de nieuwe PRO X-serie, een volledige lijn met slijtvaste en krachtige machines voor professionals, waaronder ook een professionele loopmaaier, kettingzaag, heggenschaar en de PGX “next generation” vooruitstrevende acculader.

Ga voor meer informatie over de nieuwe PRO X-serie van EGO naar; https://egopowerplus.nl/  of https://egopowerplus.be

Ook interessant voor jou