NIEUWE McCONNEL COMPACTE ARMMAAIERS

4 februari 2023

Uitermate geschikt voor aanbouw aan shovel Uitgevoerd met hydraulisch links-rechts armdraaiing Standaard met mechanische werktuigdraaiing 180o Reikwijdte 3.40 of 4.30 meter Dabekausen heeft in samenwerking met de Engelse fabrikant McConnel de bekende series compacte armmaaiers door ontwikkeld voor aanbouw op shovels. Vanwege het almaar breder wordende aanbod aan compacte wielladers op de Nederlandse markt ziet […]

Uitermate geschikt voor aanbouw aan shovel Uitgevoerd met hydraulisch links-rechts armdraaiing Standaard met mechanische werktuigdraaiing 180o Reikwijdte 3.40 of 4.30 meter

Dabekausen heeft in samenwerking met de Engelse fabrikant McConnel de bekende series compacte armmaaiers door ontwikkeld voor aanbouw op shovels.

Vanwege het almaar breder wordende aanbod aan compacte wielladers op de Nederlandse markt ziet Dabekausen de laatste jaren een stijgende vraag naar professionele armmaaiers welke geschikt zijn voor opbouw op dit type werktuigdrager. Vooral de professionele gebruiker in de hagen snoei ziet al geruime tijd de voordelen van het werken met een shovel/armmaaier combinatie.

Jarenlang heeft Dabekausen de aanpassingen aan de door McConnel geleverde machines zelf gedaan.
Machines werden uit elkaar gehaald en diverse speciale aanpassingen werden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Sommige onderdelen van deze vaak nieuwe machines bleven over of werden in enkele gevallen los verkocht.

Om uniformiteit in productie en kwaliteit op hoog niveau te behouden heeft Dabekausen de productie van de hydraulische draaiing in eigen hand genomen. McConnel levert de complete armdelen, ventielenblokken en vanzelfsprekend de unieke McConnel elektrisch-proportionele besturings-unit.
Dabekausen monteert dit op de nieuw in eigen huis ontwikkelde hydraulische links-rechts onderbouw.

De klant kan kiezen op welke shovel het geheel wordt opgebouwd. Eventueel kan dit in de werkplaats bij Dabekausen of lokaal bij de dealer; ontzorgen van de machinist en opbouw naar klantwens zijn hierbij de steekwoorden.

Standaard worden de machines geleverd met een mechanische 180 graden werktuig draaiing, waarbij het tevens mogelijk is om het werktuig onder een hoek van 15o naar voren te laten werken, zowel bij rechts als ook bij links werken. Deze eigenschap is ideaal bij het werken met een werktuigendrager, waar de cabine kort op de armmaaier zit.

Na een succesvolle presentatie op de Groene Sector Vakbeurs in januari is de productie van de eerste serie machines inmiddels opgestart.

Voor verdere informatie:

JJ Dabekausen BV

Galvaniweg 10
6101 XH Echt
Tel.: 0475-487021
Fax: 0475-487035 www.dabekausen.com info@dabekausen.com

Ook interessant voor jou