Nieuwe Maver M1803 maai-verticuteer combinatie.

26 oktober 2020

Schouten Machines B.V., bekend van de multifunctionele maai-laadwagens, lanceert een nieuwe maai-verticuteercombinatie: de MAVER 1803M. De naam MAVER is de combinatie van maaien en verticuteren en dat is wat deze machine doet. De eerste machines zijn al verkocht in Nederland, België en Duitsland. De Maver maai-verticuteermachine is een compacte uitvoering voor het maaien van gras, […]

Schouten Machines B.V., bekend van de multifunctionele maai-laadwagens, lanceert een nieuwe maai-verticuteercombinatie: de MAVER 1803M. De naam MAVER is de combinatie van maaien en verticuteren en dat is wat deze machine doet. De eerste machines zijn al verkocht in Nederland, België en Duitsland.

De Maver maai-verticuteermachine is een compacte uitvoering voor het maaien van gras, het opnemen van blad en verticuteren en opnemen in één werkgang. Standaard is de Maver uitgevoerd met een maai-hakselmessen set. Optioneel is een verticuteermessen set te bestellen. Deze messen kunnen zonder hulp van gereedschap gewisseld worden. Door de uitwerpmond naar achteren te kantelen kun je veilig aan de voorzijde bij de maairotor om de messen te verwisselen. De maaibreedte van de Maver is 1,80 meter. De machine heeft 4 grote pendelende wielen 26×12.00-12 voor een zo laag mogelijke bodemdruk. De wielen zijn dichtbij de maairotor geplaatst  om contouren op bijv. golfbanen goed te kunnen volgen.  De maaiunit heeft een looprol aan de achterzijde waarmee de maaihoogte kan ingesteld worden.

De opvangbak heeft een inhoud van 3.000 ltr. Deze is voorzien van een paralellogram kipconstructie, Zodoende kun je zowel laag lossen op 84cm, maar ook traploos op elke gewenste hoogte tot  2,40 meter.  Zo kun je ook op hellingen stabiel en veilig lossen. De Maver is ook standaard voorzien van een hydraulisch verstelbare dissel waarmee je de machine uit het spoor van de tractor kunt laten rijden. Zo kan er makkelijk om palen en /of dicht langs randen/ sloten gemaaid worden. De Maver wordt elektrisch/hydraulisch aangestuurd vanuit de cabine van de tractor.

De Maver is standaard uitgevoerd met verlichting, signalering en een voorbereiding voor een kentekenplaat, is RDW goedgekeurd en toegelaten voor 40 km/u. Schouten verwacht voor zowel de Nederlandse markt als de export interesse bij gemeenten en sportveld aannemers.

 Voor meer informatie :

Schouten Machines B.V.
Uddelerveen 65
3888 ML Uddel
Tel.  0577-408080
www.schouten.ws

 

Ook interessant voor jou