Nieuwe Maver M1302 maai-verticuteermachine

13 december 2023

Schouten Machines B.V., bekend van de multifunctionele maai-laadwagens, lanceert een nieuwe maai-verticuteercombinatie: de Maver M1302. De naam Maver is de combinatie van maaien en verticuteren en dat is wat deze machine doet. De eerste machines zijn al verkocht in Nederland, België, Duitsland en Ierland. De Maver maai-verticuteermachine is een compacte uitvoering voor het verticuteren, maaien […]

Schouten Machines B.V., bekend van de multifunctionele maai-laadwagens, lanceert een nieuwe maai-verticuteercombinatie: de Maver M1302. De naam Maver is de combinatie van maaien en verticuteren en dat is wat deze machine doet. De eerste machines zijn al verkocht in Nederland, België, Duitsland en Ierland.

De Maver maai-verticuteermachine is een compacte uitvoering voor het verticuteren, maaien van gras en het opnemen van blad in één werkgang. Standaard is de Maver uitgevoerd met een maai-hakselmessen set. Optioneel zijn de verticuteermessen te bestellen. Deze messen kunnen zonder behulp van gereedschap gewisseld worden. Door de uitwerpmond naar achteren te kantelen kun je veilig aan de voorzijde bij de maairotor om de messen te verwisselen. De maaibreedte van de Maver is 1,30 meter en de totale breedte slechts 1,50 meter. De machine heeft grote wielen met de afmetingen 26×12.00-12 voor een zo laag mogelijke bodemdruk. De wielen zijn dichtbij de maairotor geplaatst om contouren op bijv. golfbanen goed te kunnen volgen. De maaiunit heeft een looprol aan de achterzijde waarmee de maaihoogte kan ingesteld worden.

De opvangbak heeft een inhoud van ca. 2.000 liter. en kiept uit op een hoogte van ca 1,80 meter. De Maver M1302 wordt aangehangen in de 3-punt van de tractor en kan draaien om een scharnierpunt die zo is bepaald dat de maai-laadwagen het spoor van de tractor minutieus volgt. Hierdoor kunt u eenvoudig rond bomen en obstakels maaien. De Maver wordt hydraulisch aangestuurd door de eigen hydrauliek vanuit de cabine van de tractor.

De Maver is standaard uitgevoerd met verlichting, signalering en een voorbereiding voor een kentekenplaat, is RDW goedgekeurd en toegelaten tot een snelheid van 40 km/u.

Schouten verwacht voor de internationale markt grote interesse bij gemeenten en sportveld aannemers.

Ook interessant voor jou